Ulus Esnaf Odası'nda seçim heyecanı yaşıyor

Bartın'ın UIus İlçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası olan genel kurulunda yarışan iki aday projelerini ve çalışmalarını açıkladı.

Bartın'ın UIus İlçesi 75. Yıl İlköğretim Okulunda düzenlenen Esnaf ve Sanatkarlar Odası kongresine AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, çok sayıda davetli ve esnaf katıldı. Kongrede adaylardan Yaşar Yıldırım, mevcut başkanla Necati Akman'la ilgili ağır eleştirilerde bulundu. Yıldırım, seçim süreci boyunca Akman'ın Ulus Şoförler Odası Başkanı Osman Ozan ve Ulus Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Cüre'nin kendisini yıpratmak için çalıştıklarını söyledi. Yıldırım, "Ben hiç kimseyi yanıma almadım. Ama rakibim Osman Ozan ve Mehmet Cüre beni yıpratmaya çalıştı. Bu 3 isim bunun için bir araya geldi. Bir zamanlar iflas etmiştim. O zaman böbreğimi satılığa çıkardım. Bunu bile konuştular. İçim sızlıyor. Bu şekilde yapılmaması gerekirdi. Ben rakibim hakkında böyle karalama yapmadım. Ben size ne yaptım? Ayrıca hiçbir esnafa ve hiçbir kişiye 1 lira borcum yok. Kimseyi sıkıntıya sokacak şeyler yapmadım. Bu konuda karşıma bir kişi çıkarıp gösteremezsiniz. Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın kasasında para olması neye yarar? Önemli olan esnafın cebinde para olmasıdır. Esnaf zor durumda. Borcu olmayan esnaf yok. Esnafın sıkıntılarını çözecek projeler ortaya koymamız gerek. Yönetime geldiğimiz takdirde ben ve arkadaşlarım bu doğrultuda çalışmalar yapacağız" şeklinde konuştu.

"ULUS'UN SORUNLARINI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Mevcut Başkan Necati Akman ise Yaşar Yıldırım'ın bu eleştirilerine kongrede cevap vermedi. Eleştirileri yanıtsız bırakan Akman, Ulus'un sorunlarını çözmek için projeler hazırladıklarını belirtti. Akman,"Ulus'un sorunlarını çözmek için çeşitli projeler hazırlıyoruz. Daha önce milletvekili, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte Ulus'un sorunlarının tespit edilmesi ve çözülmesi konusunda çalışmalar yaptık. Sürekli birbirimizle fikir alışverişi yapıyoruz. Yapılan Ulus, Kumluca ve Abdipaşa festivaline esnaflarımız kazanıyor diye destek olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz. Ulus Özel İdare binasını almak istiyoruz. Esnafımıza ait bir yerimiz olsun. İlçeye gelecek yatırımcılara odamızın kapılarını sonuna kadar açmaya hazırız. Yeter ki ilçemize yatırım yapılsın" ifadelerinde bulundu.

Katılımın yoğun olduğu kongrede 550 delege oy kullandı. Ayrıca kongrede seçim öncesinde eski esnaflara plaket verildi.