Tır motosikleti paramparça etti

İstanbul'da meydana gelen trafik kazasında motosiklet sürücü hayatını kaybetti.

Tır motosikleti paramparça etti
Tır, arkasından çarptığı motosikleti paramparça etti. Motosikletçi genç feci şekilde can verdi.

Bağcılar'da misafir ziyareti sonunda evine gitmek üzere yola çıkan motosiklet sürücüsü Sedat Kesgin (28), TIR'ın üzerinden geçmesi sonucu feci şekilde hayatını kaybetti. Olay sonrası TIR şöförü gözaltına alınırken, Kesgin'in yakınları ve yoldan geçmekte olan motosiklet sürücüleri olay yerine akın etti. Yollarda motosikletlerin yok sayıldığını ifade eden motor-kurye Ali Yıldız, TIR sürücüsüne tepki gösterdi. Kesgin'in kullandığı motosikletteki, sonu 'sana ölürüm' cümlesiyle biten yazı ise yürek dağladı.

Edinilen bilgiye göre olay, Basın Ekspres Yolu üzerinde saat 00.00 sıralarında meydana geldi. Ahmet Yavuz yönetimindeki 61 K 2730 plakalı TIR, Sedat Kesgin yönetimindeki 34 BH 8231 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Hakimiyetini kaybeden Kesgin, önünde seyir halinde olan İzbah Türk yönetimindeki 34 VJ 3146 plakalı Fiat Doblo marka araca çarptı. Çarpma sırasında Kesgin motosikletin üzerinden düştü. Arkadan gelen Ahmet Yavuz yönetimindeki TIR da genç motosiklet sürücüsünün üzerinden geçti. Başından kaskı fırlayan Kesgin, olay yerinde yaşamını yitirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri yolu kısa süreliğine trafiğe kapatarak, incelemelerde bulundu. Kazanın nasıl meydana geldiğine dair rapor tutan ekipler, kaskı Kesgin'in cesedinden yaklaşık 50 metre uzakta buldu. Olay yerinde polisi bekleyen TIR sürücüsü Yavuz da polis tarafından gözaltına alınarak, karakola götürüldü.

Kaza anında aracının arkasında büyük bir gürültü duyduğunu ifade eden Kesgin'in çarptığı otomobil sürücüsü İzbah Türk, "İlk önce arkadaki TIR'ın bana vurduğunu zannettim. Daha sonra baktım ki motor birden sağıma fırladı. Daha sonra motorun arkadan bana vurduğunu anladım" dedi.

Kaza sonrası Kesgin'in yakınları ve yoldan geçmekte olan motorsiklet sürücüleri olay yerine akın etti. Cesedi gören Kesgin ailesi, birbirlerini sakinleştirmeye çalıştı. Kasksız yola çıkmanın çok tehlikeli olduğunu vurgulayan birçok motor-kurye de kask kullanmanın yüzde 60 oranında hayat kurtardığını vurguladı. Motorsiklet sürücülerinin yollarda yok sayıldığının altını çizen Ali Yıldız isimli kurye ise, otomobil ve kamyon sürücülerinin aynalarına bakmadan sollama yapıp, kuryelerin hayatını riske attığını ve trafikteki durumun içler acısı olduğunu ifade etti.

PLAKANIN ARKASINDA 'SANA ÖLÜRÜM' YAZISI

Bu arada kazada hayatını kaybeden ve fırıncı ustası olduğu öğrenilen Kesgin'in kullandığı motosikletin arkasındaki yazı dikkat çekti. Plakanın hemen altındaki "Gidişime yollar, duruşuma alem hasta. Seni benim kadar sevenler, sana benim kadar hasret kalsınlar. Sana ölürüm" şeklindeki yazı ise çevredekileri ayrıca hüzünlendirdi.
Trafik akışının kısa süre aksadığı yol, cesedin Adli Tıp morguna kaldırılmasının ardından yeniden normale döndü.