İzmir'de 2. sakallı operasyonu: 30 gözaltı

İzmir'de özellikle yaşlı kişilerin dini duygularını istismar ederek dolandıran 'Sakallılar' adıyla bilinen gruba yönelik yapılan 2. operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

İzmir'de 2. sakallı operasyonu: 30 gözaltı
İl Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, geçen Eylül ayında yaptıkları teknik takip ve istihbarat çalışması sonucunda "Sakallılar" grubu olarak bilinen daha önceden beyaz eşya, kurbanlık hayvan ve oto dolandırıcılığı suçlarına karışan çıkar amaçlı suç örgütlerinin, çeşitli kentlerde faaliyetlerde bulunduğu bilgisini edinmiş, Çevik Kuvvet, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Terörle Mücadele Şubesi görevlilerinde bulunduğu ekiplerle birlikte daha önceden adresleri belirlenen, Gültepe, Mersinpınar ve Boğaziçi Semtleri'ndeki 44 ev ve 1 işyerine eş zamanlı baskın düzenlenerek 45 kişi yakalanmıştı. Kovalamaca ihtimaline karşılık bir polis helikopterinin de destek verdiği operasyona 550 polis katılırken, 12 ayrı, birbiriyle bağlantılı grupların üyesi, aralarında bir hamile kadının da bulunduğu 45 kişi'den 39'u tutuklanmıştı.

İlk operasyonda gözaltına alınan zanlılardan 12'sinin de bu grupların ele başısı olduğu ortaya çıkarken, baskınlarda, 6 tabanca, çok sayıda mermi,çeşitli kişilere ait senet, çek, ziynet eşyaları ve tapular ele geçirilmişti. Bu grupla bağlantılı kişilerin aynı yöndeki eylemlerine devam ettiğini belirleyen polis ekipleri, ikinci operasyon için bugün sabah saatlerinde harekete geçildi. Aynı semtlerdeki evlere çok sayıda polisin katılımıyla yapılan baskınlarda. Aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı. Zanlıların sorgularının sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Suç örgütü üyelerinin, bugüne kadar 42 il, 63 ilçede 308 kişiyi dolandırdıkları, milyon TL'lik haksız kazanç sağladıkları saptandı.