Telekom Wirofon ile Skype'ye rakip olacak

Türk Telekom, sadece Türkiye'de değil dünya çapında faaliyetlerini artırma kararı aldı ve rakip olarak da gözüne internet tabanlı Skype'yi kestirdi.

Telekom Wirofon ile Skype'ye rakip olacak
Türk Telekom, internet üzerinden konuşturan ve dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi olarak bilinen Skype'nin karşısına ev telefonlarını mobil hale getiren "Wirofon" ile rakip olarak çıkacak.

Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, şu anda Almanya-Türkiye arasında ucuza konuşturan Wirofon'un 10 ayrı ülkeye yayılacağını belirterek sadece Türk gurbetçilerin değil Çinli ve Polonyalı gibi kendi ülkesi dışında yaşayan nüfusu fazla olan ülke vatandaşlarına da bu hizmeti götüreceklerini ifade etti.

CEP TELEFONUNA SIĞAN TEKNOLOJİ
Demircan bir grup gazeteci ile önceki gün düzenlediği sohbet toplantısında, şu anda Azerbaycan, Romanya, Mısır, Çin, Umman, Gürcistan, Polonya, Fas ve Cezayir ile görüşme halinde olduklarını, Almanya'da ise hayata geçtiğini ifade etti. Demircan, "Örneğin Ankara'da bulunan biri bu hizmete abone olunca Almanya'daki akrabalarını şehiriçi tarifesinden arayabiliyor. Almanya'daki gurbetçi buna abone olunca da 12 euroya Türkiye'deki sabit hatları sınırsız arayacak. Cep telefonlarını aramanın dakikası ise 5 euro-cent olacak. Alman telekom şirketi ise 90 euro-cent tarife uyguluyor" diye konuştu.
Demircan, 2 milyon Azerinin Rusya'da, 3.5 milyon Çinlinin ABD'de, 46 milyon Hintlinin ise kendi ülkesinin dışında yaşadığını belirterek bu hizmetten sadece Türklerin faydalanmayacağına dikkat çekti. Wirofon'a sabit bir telefon hattı üzerinden abone olunuyor ancak Blackberry, IPhone cep ile WindowsMobile destekli cep telefonlarına uygulama yüklenerek ev telefonu mobil olarak kullanılabiliyor. Wirofon bilgisayara da yüklenerek kullanılabiliyor.

BEDAVA KONUŞMA TRAFİĞİ ARTIRDI
Demircan, TT'nin bir süredir uyguladığı bedava konuşturma kampanyasının sabit hatlar üzerinden yapılan ses trafiğini artırdığını belirtti. Demircan, trafiğin yüzde 60-65 oranında artmasını beklediklerini ancak gerçekleşenin yüzde 85 olduğunu ifade etti. Demircan, günlük artışın ise yüzde 21 olduğunu dile getirdi. TT, bedava konuşturma kampanyasına geçen sene Ramazan Bayramı'nda başladı. Kurban Bayramı'nda da aynı kampanyayı hayata geçiren TT, yeni yıl gecesinde de bedava konuşturdu ve sadece 1 günde trafik yüzde 44 oranında arttı. TT, böylece son dönemde azalan sabit hat kullanımını artırmayı yani konuşma alışkanlığını değiştirmeyi hedefliyor. TT, gelecek günlerde de bedava konuşturmaya devam edecek.

WİROFON VE SKYPE NEDİR
* Wirofon, WiFi uyumlu cep telefonları ve bilgisayarlara yüklenerek kullanılıyor.
* Wirofon, kullanıcıya cep telefonu veya bilgisayar üzerinden ev telefonunu kullandırtıyor.
* Bunun için www.wirofon.com adresinden uygulamayı indirmek ve üye olmak gerekiyor.
* Yurtdışı, şehiriçi ve şehirlerarası olmak üzere 3 ayrı tarifesi mevcut.
* Ancak yurtdışına yönelik başlayacak yeni uygulamada tarifelendirme daha farklı olacak.
* Hizmetten yararlanmak için WiFi uyumlu cep telefonu sahibi olmak gerekli.
* İnternet üzerinden görüştüren Skype de www.skype.com internet sitesinden indirilebiliyor.
* 28 ayrı dilde kullanılan Skype, özellikle uluslararası aramalarda sık tercih ediliyor.
* Skype ile dünyanın herhangi bir yerindeki bir telefon da çok düşük tarifelerle aranabiliyor.