Ak Parti Uşak Teşkilatı Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi

AK Parti İl Teşkilatı ve Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi

Ak Parti Uşak Teşkilatı Mahalle Muhtarlarıyla Bir Araya Geldi
  AK Parti İl Teşkilatı ve Uşak Milletvekilleri Mustafa Çetin ile Nuri Uslu mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi . 19 Mahalle muhtarı ile bir araya gelen AK Partililer muhtarların taleplerini değerlendirirken bazı muhtarlar milletvekillerini ulaşamamaktan şikayet etti .
AK Parti İl Teşkilatı tarafından Öğretmenevi ' nde düzenlenen toplantıda il merkezindeki mahallelerin sorunları ve muhtarların talepleri ele alındı . Toplantıya AK Parti İl Başkanı Hilmi Alper , AK Parti milletvekilleri Mustafa Çetin ve Nuri Uslu , Merkez İlçe Başkanı Nuri Demir , İl genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun , Kadın Kolları Başkanı Gülderen Arıtürk , belediye ve il genel meclisi üyeleri ile mahalle muhtarları katıldı . Çevre yolu yeni adliye sarayı , kentsel dönüşüm ve Uşak Havaalanı ile ilgili gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda muhtarlar milletvekillerine sıkıntılarını da aktardı . Bazı mahalle muhtarları milletvekillerine ulaşamamaktan şikayet ederken Mustafa Çetin ile Nuri Uslu , muhtarların bu şikayetleri karşısında daha duyarlı olacakları sözünü verdi .
İl Başkanı Hilmi Alper ' in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü . Başkan Alper yaptığı açılış konuşmasında muhtarların sorunlarını tespit etmek daha etkin bir hizmet yürütmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti . Daha önce merkez ilçeye bağlı köy muhtarları ile de benzer bir toplantı yaptıklarını anlatan Hilmi Alper , " AK Parti olarak milletimize hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz . Köylerde olduğu gibi şehrimizde de sorunları tespit edip çözümü noktasında çalışıyoruz . Bu doğrultuda mahallelerimizdeki sorunları tespit etmek muhtarlarımızın hükümetimizden , özel idaremizden ve bizlerden beklentilerini almak için bir araya geldik . Belirlenen sorunları daha sonra takip ederek giderilmesi noktasında da yoğun bir çalışma yürüteceğiz . Köylerde bu çalışmaları başlattık . Şimdi de mahallelerimizde yapacağız " dedi .
Hükümet olarak yeni devlet hastanesi , arkeoloji müzesi , havaalanı ve adliye sarayı gibi yatırımları kente kazandıracaklarını projelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade eden Milletvekili Nuri Uslu son dönemlerde yeni adliye binası ile ilgili yaşanan tartışmaları da değerlendirdi . Uşak Belediyesi ile Baro ' nun yeni adliye sarayının kentsel dönüşüm alanı içinde yapılması konusunda başlattığı tartışmaların yersiz olduğunu savunan Uslu şunları söyledi ; Yeni adliye sarayı ile ilgili çalışmalar 4 yıldır devam ediyor . Yer tespiti , zemin etüt çalışmaları ve proje hazırlandı ve ihale aşamasına geldik . Bakanlığın yatırım programına aldırdık . Bu çalışmaları kimseye sormadan değil dönemin valisi , belediye başkanı başsavcısı ve baro başkanı ile yaptık . Hep birlikte karar verdik . Şimdi ise yeni Baro yönetimi bize adliye sarayını kentsel dönüşüm alanında istediklerine yönelik yönetim kurulu kararı faksladı . Daha önce de Baro aynı şekilde bir yönetim kurulu kararı ile adliye binasının Şeker Fabrikası yanındaki belirlenen alanda yapılması için bize yazı göndermişti . Çevre yolu konusunda da aynı tartışmalar yaşandı . Biz engelliyor muşuz havası verildi . Çevre yolu 10 yıldır tartışılıyor ve kentin güney kemsinden geçecek . Belediye çevre yolunun geçeceği bölgeyi mücavir alan içine almak istedi . Mücavir alan içine alarak bu bölgede 18 uygulayacaktı . Ancak güzergahta bulunan 6 köy bu durumdan mağdur olacaktı . Bu nedenle de yoğun bir tepki gösterdi . İl Genel Meclisi de bu konudaki istimlakların Karayolları tarafından yapılmasını öngören bir karar aldı . Çevre yolunu önlememiz söz konusu değil . Çalışmalar da devam ediyor . Sadece bu bölgede belediyenin mücavir alan genişletmesini uygun görmedik . Ayrıca Uşak havaalanı standart hale geldi . Yakın zamanda uçuşlara yeniden açılacak . Altıntaş ' da yapılacak uluslar arası hava limanı bizi etkilemeyecek . Devlet hastanesi Sosyal Güvenlik Kurumu , defterdarlık ve arkeoloji müzesi gibi yatırımların da gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz "
Adliye sarayı ile ilgili tartışmaların geçen yaz aylarında başlatıldığını ve bazı kesimlerin bu tartışmalarla AK Parti hükümetini bu yatırımı yaptırmamak için çalıştığını öne süren Mustafa Çetin ise " Bu tartışmalar boşa kürek çekmektir . Kentsel dönüşüm alanında olsun demek olmasın demektir . Bu tartışmalar adliye sarayını hükümetimizin yapmasını engellemek için çıkarılmıştır . Kentsel dönüşüm alanında zaten böyle bir plan yok . Projede yeri olmayan bir yatırımı dönüşüm alanında nasıl yapacağız . Bugüne kadar yapılan çalışmaları bir kenara bırakıp sıfırdan bu işe başlamak zaman kaybından başka hiçbir işe yaramaz . Biz bu tartışmaları aldırmadan planlanan şekilde bu yatırımı ilimize kazandırmak için çalışmaya devam edeceğiz " dedi .