Fırtına, Örnek ve Saygun serbest bırakıldı

Savcılık eski kuvvet komutanları Özden Örnek, İbrahim Fırtına ve Ergin Saygun'u serbest bıraktı.

''Balyoz Planı'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına,  Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve Emekli Orgeneral Ergin Saygun, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SUÇLAMALARI AYDINLATMAK İÇİN BURADAYDIM

İbrahim Fırtına Adliye çıkışında kısa bir açıklama yaptı. Fırtına, "Gerek şahsıma, gerek TSK'ya gerek han komu yönelik suçlamaları aydınlatmak için buradaydım. Artık aranızdayım" dedi.

Özden Örnek ise herhangi bir açıklama yapmadı.

Bugün ifadesi alınan eski 1. Ordu Komutanı emekli Org. Ergin Saygun'un durumu netlik kazanmadı.

Emekli Org. Çetin Doğan'ın ifadesi ise yarın alınacak.

HUKUK KURALLARI İHLAL EDİLDİ

"Balyoz Darbe Planı" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın avukatı Atilla Hekimoğlu, soruşturmanın hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürüldüğünü savundu.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nden çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Hekimoğlu, müvekkilinin yakalanma ve gözaltına alınma sürecinin hukuka aykırı olduğunu ve CMK hükümlerinin ihlal edildiğini savundu. "Bir genelgenin ardına sığınmak istemiyoruz. Ancak geçerli olan bir genelgedir" diyen Hekimoğlu, savcıların verdiği serbest bırakma kararının memnun edici olduğunu söyledi. Hekimoğlu, "Ancak bu süreç endişe verici. Bu soruşturma hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürülüyor. Bunu eski bir hakim olarak görmekten üzüntü duyuyorum. Biz gerekli itirazları şifaen yaptık. Yazılı itirazlar içinde değerlendirmelerimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.