Bolu'da Hastanelerde Akıllı Kart Uygulaması Başladı

Bolu'da hastanelerde akıllı kart uygulaması başladı.

Akıllı kart uygulamasının 7 Ocak tarihi itibariyle kullanılmaya başlandığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, "Bolu ilinde 31 Ağustos 2009 tarihinde dağıtılmaya başlanan ve akıllı kart olarak adlandırılan kimlik kartlarının sosyal güvenlik ve sağlık alanında kullanımı 07 Ocak 2010 tarihi itibari ile başlamıştır. Bolu il ve ilçe Nüfus Müdürlükleri'nde 09 Şubat 2010 tarihi itibariyle 145 Bin 959 vatandaşa kimlik kartı dağıtımı gerçekleşmiştir" dedi.
Vatandaşları uyaran Koç, "Kimlik kartı uygulaması, alt yapılarını kimlik kartı kullanımına uygun hale getiren Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Gerede Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde onay alma işlemlerinde kullanılmaktadır. Vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken nokta şudur: Akıllı kartı sahibinden başkası kullanamayacağından ve akıllı kartınız başkasının işlem yapmasını engelleyecek güvenlik
özelliklerine sahip olduğundan kartınızı başkasının kullanmasına imkan yoktur. Bu sebeple herkes kendisinin sahip olduğu kartı ile beraber kuruma başvurmalıdır. Vatandaşlarımız, uygulamaya geçen hastanelerde muayene işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için kimlik kartlarını yanlarında getirmelidir" diye konuştu.