Işık Süvarileri Çeşmi Cihanda İzleyenleri Gözyaşlarına Boğdu

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Fatih Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AFAKDER) organizasyonuyla 'Dünyasını Bir Bavula Sığdıranların Destanını' anlatan tiyatro oyunu Işık Süvarileri Amasralıları göz yaşına boğdu

Işık Süvarileri Çeşmi Cihanda İzleyenleri Gözyaşlarına Boğdu
Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan Amasra Fatih Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AFAKDER) organizasyonuyla "Dünyasını Bir Bavula Sığdıranların Destanını" anlatan tiyatro oyunu Işık Süvarileri Amasralıları göz yaşına boğdu.
Harun Tokak tarafından kaleme alınan Işık Süvarileri oyunu Ankara Sanat Evi (ANSE) oyuncuları tarafından Bartın ve Amasra'da sahnelendi. Fatih Sultan Mehmet'in hocasına dönüp "Lala lala çeşmi cihan bu mu ola" dediği ve dünyanın gözü olarak adlandırdığı Bartın'ın Amasra ilçesinde dünyasını bir bavula sığdıran insanların destanını anlatan Işık Süvarileri oyunu ATİ Sinema Salonunda gösterime girdi. Dünyalarını bir bavula sığdıran birkaç eğitim gönüllüsünün ülkelerinden ayrılışını, uzun bir ayrılıktan sonra Orta Asya`da ata yurtta nasıl karşılandıklarını anlatan Işık Süvarileri oyunu gurbeti, hasreti nasıl yudum yudum içtiklerini, anadan, yardan, vatandan geçmenin nasıl ve ne demek olduğunu gösteren binlerce öğretmenden biri olan Ahmet Öğretmen'in şahsında eğitim gönüllülerinin yazdıkları destanın gerçek öyküsünü canlandırdı. Tamamen yaşanmış olaylardan yola çıkılarak sahneye taşınan oyunda Ahmet öğretmenin Orta Asya'ya okul açmaya gidişini annesi "Git oğlum, burada bir çift göz orada binlerce çift göz seni bekliyor git" sözleri izleyenleri duygulandırdı. Işık Süvarileri oyununu izleyen AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Yakup Ulupınar, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt 9 kişiden oluşan ANSE oyuncularını tebrik etti.
AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, ANSE oyuncularına AFAKDER adına ahşap vazo hediye etti. AFAKDER ve TÜMÇED organizasyonuyla 3 gün boyunca Bartınlılar ANSE 'yle sanata doyarken tamamen yaşanmış olaylardan yola çıkılarak sahneye taşınan oyunla da Dünyanın 120'yi aşkın ülkesinde açılan Türk okullarının hangi fedakarlıklarla açıldığını görecekler.