Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker, Erzurum'a Geliyor

Erzurum'un Tortum ilçesinde, Hidroelektrik Santralleri (HES) konulu bir zirve toplantısı gerçekleştirilecek.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker'in yanı sıra, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan da üst düzey katılımların olacağı toplantıda, civar ilçe ve köylerden de temsilciler katılacak.
Devlet Su İşleri Genel Müdürü Haydar Koçaker, Hidroelektrik Santralleri konusunda hem halkı bilgilendirmek, hem de vatandaşın sorunlarını dinlemek üzere yarın Erzurum'a geliyor.
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Muzaffer Gülyurt ve Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'le birlikte aynı gün Tortum'a hareket edecek olan Genel Müdür Koçaker, Tortum Kaymakamlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan HES Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Tortum Kaymakamı Fatih Ürkmezer, bir süre önce hidroelektrik santrallerinin yapım çalışmalarıyla ilgili olarak istenmeyen bazı olayların yaşandığını hatırlatarak, vatandaşların bu süreçte en çokta bilgilendirilmemiş olmaktan yakındıklarını belirtti.
22 Şubat Pazartesi günü ilçede gerçekleştirilecek olan bilgilendirme toplantısına, HES'lerle ilgili olarak tüm tarafların katılacağını kaydeden Ürkmezer, "Toplantımıza vatandaşlarımızın yanında, HES'lerin yapım işlerini üstlenen şirket temsilcileri de katılacak. Milletvekilimiz Sayın Muzaffer Gülyurt ve Sayın Valimizin de katılacakları toplantıda, herkese kulak verilecek, sorunlar dinlenecek ve süreç anlatılacak." diye konuştu.