İstanbul'da hava alt üst...

İstanbul'da havalar termometreyi şaşırttı! Dün Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda 15 dereceyi işaret eden dijital göstergede bugün aynı saatte 4 dereceyi gösterdi.

İstanbul'da dün mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklığı, bugün mevsim normallerinin altına geriledi. Bakırköy Özgürlük meydanında dün 15 dereceye kadar yükselen sıcaklık bugün rüzgarın da etkisiyle 4 dereceye kadar düştü.

ÇOCUKLAR KAR YAĞMASINI BEKLİYOR

Dün sıcaklığın yükselmesini fırsat bilen vatandaşlardan kar uyarısına sevinen de vardı sevinmeyen de.

Vatandaşlar " Ben kar lapa lapa yağarsa çıkarım. Çok seviyorum çünkü. Muhakkak yürüyüş yaparım." diyerek kar yağışını dört gözle beklediğini belirtti. Çocuğuyla vakit geçirmeyi tercih eden bir anne ise, kardan sonra güneşli havanın gayet iyi geldiğini söyleyerek " Bugünü fırsat bildik. Çıkalım dedik " diye konuştu. Çocuklar ise, kara doyamadıklarını söyleyerek " Geçen sefer öyle lapa lapa yağmamıştı. Herhalde bu sefer lapa lapa yağar. Arkadaşlarımla oynayacağım " diye cevap verdi. Eşi ve çocuğuyla gezmeye çıkan bir baba ise kar yağışına karşı hazırlıklı olduğunu söyleyerek ," Sokağa çıkmayı düşünmüyoruz önemli birşey olmadığı sürece. " dedi.

"GÜNEŞLİ HAVA YİNE DE ETKİLİ OLMADI "

Bakırköy Özgürlük Meydanında senelerdir Milli Piyango bileti satan Suat Öztürk ise, " Millet evde bunalmış zaten havanın güzel olduğunu görünce millet sokağa döküldü. Güneşli hava yine de etkili olmadı " dedi. Soğuk havalarda bilet satmadıklarını söyleyen Öztürk, " Onun için az aldık; öbür gün hava açarsa satarız diye. Yine de kapalı olursa o biletleri ben oynarım gibi geliyor. " dedi.

"MİKROPLARI KIRAR ÇOK İYİDİR; KAR YAĞSIN"

Bugün ise, Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda soğuk ve yağmur vardı. Güneşli havayı fırsat bilerek aileleriyle dışarı çıkan çocuklar yerine bugün meydanı kuşlar doldurdu. Rüzgarın da etkisiyle şiddetini artıran yağmur nedeniyle vatandaşlar zaman zaman yürümekte zorlandı.İstanbul'a Denizli'den gelen Fatma Güler ise, kar yağışının yoğun olacağından endişe ederek " İstanbul'da kaldık demektir.Yollar açık olursa gidebileceğim demektir. Gidemezsem kalacağım burada akrabalarımla " dedi. Kardan korkmak yerine karda yürümeyi sevdiğini söyleyen Muhittin Kaptan ise, " Kar yağınca karda gezerim. Yok birşey olmaz. Karda gezmek güzel oluyor. Mikropları kırar çok iyidir; kar yağsın. Yok birşey olmaz; kendimize iyi bakıyoruz. Bağışıklık var " dedi.