Uşak Belediyesi'nden 'İşçi Kıyımı Yapılıyor' Açıklamalarına Cevap

Uşak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde AK Partili belediye meclis üyelerinin işten çıkartmalarla ilgili yaptığı açıklamalara resmi internet sitesinden cevap verdi

Uşak Belediyesi, geçtiğimiz günlerde AK Partili belediye meclis üyelerinin işten çıkartmalarla ilgili yaptığı açıklamalara resmi internet sitesinden cevap verdi. Açıklamada 29 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyede işten çıkartma olmadığı belirtilirken 2 teknikerin verimli olmadığı gerekçesiyle sözleşmelerinin fesh edildiği bildirdi.
Geçtiğimiz günlerde AK Partili belediye meclis üyeleri parti binasında düzenlenen basın toplantısında belediyede işten atılan işçilerin mahkeme yoluyla geri geldiğini ifade ederek 29 Mart yerel seçimlerinden bu yana büyük bir işçi kıyımı yapıldığını iddia etmişti. Uşak Belediyesi bu iddiaları resmi internet sitesinden "Basın Duyurusu" adlı bir açıklama ile cevap verdi. Açıklamada çalışanlarla ilgili rakamlar verilirken toplam 508 personelin bulunduğu da belirtildi. Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi; "29 Mart 2009 tarihi itibariyle Uşak Belediyesi'nde; 123 memur, 388 İşçi, 19 Sözleşmeli, 9 geçici işçi olmak üzere toplam 539 personel vardı. 29 Mart tarihinden 16 Şubat 2010 tarihine kadar 38 işçi ve 3 memur kendi isteği ile emekli oldu. 1 işçi vefat etti, 1 işçi de disiplin kurulu kararı ile işten çıkartıldı. 4 memur naklen başka kurumlara giderken 1 memur görevinden istifa etti. 9 işçinin süresi dolarken 2 memur naklen belediyede göreve başladı. Ayrıca KPSS ile 14 memur ataması yapıldı, 7 sözleşmeli personel, 1 işçi işe alındı. Bu dönem içersinde verimli olmadığından sadece 2 adet teknik personelin çalışma sözleşmesi fesh edildi. 16 Şubat 2010 tarihi itibariyle Uşak Belediyesinde 139 memur, 348 işçi, 21 sözleşmeli personel olmak üzere toplam 508 adet personel görev yapmaktadır"