Kaynaşlı Myo'da Taş, Gümüş Ve Çini İşleme Atölyeleri Kuruldu

Düzce Üniversitesi Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu'nda Geleneksel El Sanatları Programı öğrencileri için taş, gümüş ve çini işleme atölyeleri kuruldu.

Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tezhip, hat, minyatür sanatlarının yanında gümüş, yarı kıymetli taş ve çini işlemeciliğini de öğrenerek takı tasarımı konusunda da yetkin hale gelmeleri amacıyla Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu'nda atölyeler kuruldu. Atölyelerin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Törene Kaynaşlı Kaymakamı Cengizhan Yılmaz, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Kaynaşlı MYO Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Ayhan Şamandar, öğretim üyeleri öğrenciler ve davetliler katıldı.
Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Ayhan Şamandar, "Kaynaşlı, uluslararası yolların kesiştiği noktada. Bolu Dağı eteklerinde turizm potansiyeli yüksek, günde 60 bin kişinin kısa süreli mola verdiği tesisleri olan ve bu özelliklerinden dolayı el sanatları imalatı ve satışı konusunda çok avantajlı bir ilçedir. Bölgede yarı kıymetli taş yatakları mevcuttur. Düzce opal taşı ile yapılacak takılar ve çeşitli süs eşyaları yurt içi ve yurt dışına pazarlanabilecektir. Atölyelerin kurulmasında okulumuza destek olan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Cengizhan Yılmaz tarafından atölyelere destek veren Erzurum Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. Tahsin Parlak'a plaket takdim edildi.
Öğrencilerin çok yönlü yetişmeleri için kurulan atölyeler, hem Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu'nun halka bütünleşmesine katkı sağlayacak, hem de İş-Kur kurslarında kullanılacak.
Kaynaşlı MYO ve İş-Kur projesi olarak Meslek Edindirme Kursları adı altında düzenlenecek olan gümüş işlemeciliği, yarı kıymetli taş işlemeciliği, çini işlemeciliği kursları ile mesleği ve işi olmayan kişiler kursa katıldıkları süre boyunca günlük 15 TL, ayda 330 TL İş-Kur'dan ücret alacaklar ve kendilerini bu alanda yetiştirme ve buna müteakiben kendiişlerini kurma olanaklarına kavuşacaklar.