Hsyk Toplantısına Katılan Adalet Bakanlığı Müsteşarı'ndan Açıklama

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili yargısal sürecin devam ettiğini kaydederek, 'Bizim gerek Adalet Bakanlığı gerekse HSYK olarak yargıya müdahale etmemiz söz konusu değildir' dedi

Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili yargısal sürecin devam ettiğini kaydederek, "Bizim gerek Adalet Bakanlığı gerekse HSYK olarak yargıya müdahale etmemiz söz konusu değildir" dedi.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in dün gözaltına alınmasının ardından tutuklanması üzerine HSYK olağanüstü toplandı. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman toplantıya gelişinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in başka bir programı olduğu için bugünkü Kurul toplantısına katılmayacağını kaydeden Kahraman, kendisinin bugünkü olağanüstü toplantıya katılmak için geldiğini kaydetti. Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili yargısal
sürecin devam ettiğini kaydeden Kahraman, "Bizim gerek Adalet Bakanlığı, gerekse HSYK olarak yargıyla müdahale etmemiz söz konusu değil" dedi.
Bir gazetecinin başsavcının tutuklanmasına ilişkin yetki tartışmalarını hatırlatması üzerine Kahraman, "Bunlar tamamen yargının görev alanına giren konulardır. Yargı kendi içerisinde bu süreci değerlendirecektir. İtiraz yolları, temyiz yolları, hukuki yollarına ilişkin yapılacak başvurular ve yöntemler mevcuttur. Bunların hepsi tamamlanacaktır" diye konuştu.
Başka bir gazetecinin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Habur-Erzincan ve Erzurum'da adli yargı çevrelerinde yargıyı yıpratan ve yargıya güveni sarsan adli tahkikatlara ilişkin inceleme başlattığının hatırlatması üzerine Kahraman, "Onların benimle alakası yok" dedi.