Cizre'de Polisle Vatandaş Kavga Etti: 4 Yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçe merkezinde polisle vatandaşlar arasında çıkan kavfada ikisi polis 4 kişi yaralandı.

Cizre'de Polisle Vatandaş Kavga Etti: 4 Yaralı
Olay, Cizre şehir merkezi Ziraat Bankası mevkiinde saat 22.00 sıralarında meydana geldi. İki polis ile bir vatandaş bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine iddialara göre polis memurları tartıştıkları Lokman Yibur'u cadde ortasında dövmeye başladılar. Polisin vatandaşı cadde ortasında dövdüğünü gören diğer vatandaşlar da olaya dahil olunca kavga büyüdü. Olayın yaşandığı bölgeye çok sayıda çevik kuvvet polisi ve zırhlı araç kaydırıldı.

Polisle vatandaşlar arasında çıkan kavgada yaralanan Lokman Yibur ile iki polis memuru hastaneye kaldırıldı. Bu sırada çıkan kavgada yaralanan Lokman Yibur'un arkadaşları hastaneye geldi. Ağabeyinin kavgada yaralandığını duyan Hakim Yibur da hastanedeki polislerle tartışıp kavga etti. Polisin sert müdahalesi ile karşılaşan Hakim Yibur da yaralanarak hastanede tedavi altına alındı. Şehir merkezinde başlayan kavga hastanede de devam etti ve polis hastanede de yine silahına sarıldı ve vatandaşı dağıtmak için havaya ateş açtı.

İlçe merkezinde polisle vatandaşın kavgasında ilçe emniyet müdürü Aydın Akkoca araya girip olayın büyümesini önledi. Olayın yaşanmasından kısa bir süre sonra olay yerine gelen ve hem vatandaşları hem de polisi sakinleştirip olayın büyümesini engelleyen Akkoca vatandaşlardan yaşanan olayla ilgili bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra da Şırnak Baro Başkanı Av.Nuşirevan Elçi ve Belediye Başkanı Mehmet Saçı da olay yerine gelip emniyet müdürü ile birlikte tarafları sakinleştirmeye ve
sükunete davet etti. Akkoca, Elçi ve Saçı daha sonrada hastaneye gidip olayda yaralanan polis memurları ve Yibur kardeşlerin durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonra hastane bahçesinde bekleyen vatandaşlara dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Emniyet müdürünün uyarısı ile vatandaş dağılırken Akkoca acil servis önünde bekleyen çevik kuvvet polislerini de merkeze geri çekip olayın daha fazla büyümesine engel oldu.