81 Yaşındaki Mucit, Kendi Yaptığı Araçla Mayın Temizleme İşine Talip

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşayan 81 yaşındaki mucit köylü, sınırdaki mayınları temizleme yasası çıkınca, mayınları yerinde temizlemek için imha aracı geliştirdiğini söyledi.

81 Yaşındaki Mucit, Kendi Yaptığı Araçla Mayın Temizleme İşine Talip
İlçeye bağlı Nogaylar Köyünde ikamet eden ve tarım aletleri imal eden Selahattin Kıyıcı (81), Suriye ile Türkiye sınırındaki mayınları temizlemek için icat ettiği aracını test etti.

Test sırasında Kıyıcı, araç şanzımanından kendi imkanlarını kullanarak yaptığı, makaslarla destekleyerek çevirdiği, mayın imha aracını, toprağa gömdüğü, temsili mayınları çıkararak, nasıl çalıştığını gösterdi. Yerli malı kullanma konusunda hassas davrandığını anlatan Kıyıcı, mayını dedektörle yerinde bularak kendi icat ettiği ve büyük dozerin önüne bağlandığı mayın imha aracı ile mayınları yerinde imhanın söz konusu olabileceğini belirtti. Mayınları yerinde patlatmanın, toprak açısından sakıncası olduğunu belirten Kıyıcı, "Eğer mayın yerinde patlarsa toprağa karışır toprağa karışan gaz ise toprağa zarar vererek verimsiz kılar" dedi.

Kendi çizdiği planları bir çok kuruma götürdüğünü, fakat kimsenin itibar etmediğini belirten Kıyıcı, "Hatta bir ara şüphe ettim, acaba bana kimse itibar etmiyor ben bunak mıyım diyerek Gaziantep devlet hastanesinde kontrol bile oldum, ama akıl sağlığım yerinde çıktı" diye konuştu.