Vodafone Ceo'su Calao Colao: 'Krize Rağmen 2009'da Yaptırım Yaptık Bu Yıl Da Devam Ediyoruz'

Vodafone Grup CEO'su Vitttorio Colao, dünyayı sarsan küresel ekonomik krize rağmen 2009 yılında yatırımlara devam ettiklerini ve 2010'da kesinlikle yatırımları sürdüreceklerini söyledi.

Vodafone Ceo'su Calao Colao: 'Krize Rağmen 2009'da Yaptırım Yaptık Bu Yıl Da Devam Ediyoruz'
Colao, İspanya'nın Barselona kentinde dün başlayan ve dünyanın en büyük mobil telekomünikasyon fuarı olarak kabul edilen Mobile World Congress'te yaptığı konuşmada, "Telekomünikasyon sektörü daha çok insana istidam sağlamak için yatırımlarını mutlaka sürdürmelidir. Biz Vodafone olarak üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi.

Dün tanıtımını yaptıkları iki yeni süper ucuz cep telefonu ile mobil sektörünü sarsacaklarını söyleyen Colao, yeni modellerin Türkiye, Hindistan, Güney Afrika, Tanzanya, Katar, Mozambik, Kenya, Lesotho, Gana ve Demokratik Kongo Cumhuriyetinde satışa sunulduğunu belirterek, "Vodafone 150 modeli, 15 dolardan, 250 modeli ise 20 dolardan satacak. Bu fiyatlar bugüne kadar sunulanların en düşüğü. Üstelik her iki model de bir cep telefonundan beklenen temel fonksiyonlara sahip ve telefon üzerinden fatura ödeyebilmek mümkün. Hatta 250 modelin ekranı daha büyük ve FM radyosu da var" dedi.

Günümüzde mobil telekomünikasyon sektöründe çözülmesi gereken sorunların başında farklı telefon cihazlarıyla bu cihazlarda kullanılan yazılımların uyumsuzluğu olduğunu ifade eden Vodafone Grup CEO'su Vitttoio Colao, "telefon üreticileri ve yazılımcı firmalar bir araya gelip bu karışıklığı çözmeliler" diye konuştu.

Konuşmasında Google ve Altavista gibi arama motorlarına da değinen Colao, yüz milyonlarca tüketicinin birkaç arama motorunu kullanmak zorunda kaldığını ifade ederek bunun insanları yanlış yönlendirme tehlikesinin bulunduğunu vurguladı.