Taşucu'nda Yat Limanı Çalışmaları

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesinde bulunan ve Kıbrıs Gümrük Kapısının yer aldığı ve feribot ve deniz otobüslerinin barındığı Taşucu Balıkçı Barınağının genişletilerek yapılacak olan yat yanaşma rıhtımı ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı

Taşucu'nda Yat Limanı Çalışmaları
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Beldesinde bulunan ve Kıbrıs Gümrük Kapısının yer aldığı ve feribot ve deniz otobüslerinin barındığı Taşucu Balıkçı Barınağının genişletilerek yapılacak olan yat yanaşma rıhtımı ihalesini alan firmaya yer teslimi yapıldı. Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, "Limanın yapımına müteakip Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım müsaade ederlerse adını "Binali Yıldırım Yat Limanı" isminin vermeyi arzu ediyoruz" dedi.
Limanda incelemede bulunmak ve en verimli nasıl kullanılabileceğini görmek için Taşucu Limanına gelen Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden Bölge Müdür Yardımcısı Seyyit Miçillioğlu, Baş Mühendis Serhan Özkanlı, İnşaat Mühendisi Ferhat Özel, İnşaat teknikeri Sinan Sümer' den oluşan heyet bir takım incelemelerde bulundular.
İhalenin (DLH) Demiryolları Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğünce yapıldığı ve Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne denetleme görevi verildiğini belirten Miçillioğlu, Taşucu Feribot Limanına 100 metre iskele ilavesi ve 200 metre yat yanaşma yeri ihalesinin1 milyon 400 'ye yapıldığını, buna göre inşaatın 250 günde tamamlanarak teslim edileceğini ve 150-200 civarın da yatın bu limanda barınabileceğini kaydetti.
Limanda yapılan dolgu çalışmalarını da yerinde inceleyen Adana Ulaştırma Bölge Müdürlüğünden gelen heyete, Taşucu Belediye Başkanı Yaşar Açıkbaş, Fen İşleri Müdürü Işık Özertürk, Fen işlerinden Mimar Havva Çakmak eşlik ettiler.
Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Seyyit Miçillioğlu, limanda yaptığı açıklamada, "Taşucu Limanında yapılacak olan çalışmalar 40 metre yat çekek yeri, 100 metre feribot yanaşma rıhtımı, 200 metre yat yanaşma iskelesi yaklaşık 150 ile 200 yat arasında yatın barınabileceği bir liman haline gelecektir. Bugün burada bulunuşumuzun diğer bir nedeni de önümüzdeki hafta Ankara'da yapılacak olan toplantıda değerlendirileceğinden yerinde görülmesi daha uygun olacağı için aynı zamanda yer tesliminin yüklenici firma olan Atacan Aksoy Ltd şirketine yapılması için geldik" dedi.
Bunun, Taşucu için büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Açıkbaş, Taşucu Limanında yapılacak liman genişletme çalışmalarında balıkçı barınağının, yat limanı ve vapur yanaşma iskelesini kapsayacak şekilde genişletilmesini istediklerini söyledi. Açıkbaş, "Liman içersinde yapılacak olan bu yenilikler beldemiz adına sevindirici olmuştur. Limanımız içerisinde başlayan çalışma 2010 yaz aylarının ortasında tamamlanmasını tahmin ediyoruz. En kısa sürede bitmesi de beldemiz yararına olacaktır. Taşucu halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim. Limanın yapımına müteakip Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım müsaade ederlerse adını "Binali Yıldırım Yat Limanı" isminin vermeyi arzu ediyoruz" dedi.