'Kck Operasyonu' Kapsamında Gözaltına Alınan 10 Kişi Mahkemeye Sevk Edildi

Siirt'te yapılan 'KCK operasyonu' kapsamında gözaltına alınan 16 kişiden 4'ü serbest bırakılırken, 10 kişi mahkemeye sevk edildi.

'Kck Operasyonu' Kapsamında Gözaltına Alınan 10 Kişi Mahkemeye Sevk Edildi
Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 13 Şubat tarihinde PKK'nın şehir örgütlenmesi olan KCK'ya yönelik, gece saatlerinde şehrin çeşitli mahallelerine düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişiden 4'ü, cumhuriyet savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Diğer 10 kişi ise, akşam saatlerinde tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Ek gözaltı süresi alınan 2 kişinin sorgulanmaları sürüyor.
Siirt Adliyesi'ne yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen 10 kişi, mesai bitiminde adliye binası boşaltıldıktan sonra içeri alındı. Adliye önünde zanlıları bekleyen kalabalık "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları atarken, çevik kuvvet ekipleri olası bir olaya karşı hazır bulunduruldu.
Adliye binasını ziyaret eden Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, adliye girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, gözaltına alınan belediye meclis üyeleri ile ilgili bilgi almak ve durumlarını görmek için geldiğini söyledi.