Kanser Hastaları İçin Medikal Onkoloji Bölümü Açıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde bulunan ve Onkoloji hastalarının tedavisinde önemli bir yeri olan Medikal Onkoloji bölümünün aktif hale getirildiği açıklandı.

Kanser Hastaları İçin Medikal Onkoloji Bölümü Açıldı
Yrd. Doç. Dr. Hakan Harputluoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de ve dünyada sayısı hızla artan Onkoloji hastalarının tedavisine yönelik birçok farklı yöntemin denendiğini ifade ederek, bu yöntemlerle birlikte hasta tedavilerinde bir çok başarılı gelişme yaşadıklarını ve yaşam sürelerini uzattıklarını kaydetti. Harputluoğlu, onkoloji hastalarının tedavisinde, ilaç tedavisi ağırlıklı çalışan medikal onkolojinin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
Yrd. Doç. Dr. Hakan Harputluoğlu, Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesindeki Medikal Onkoloji bölümünün iki aydır kapalı olması nedeniyle birçok hastanın Malatya dışına gitmeye mecbur kaldıklarını dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik'in ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir'in istekleriyle bu bölümü aktif hale getirerek hasta tedavisinde bulunmak üzere göreve başladıklarını ifade etti.
Turgut Özal Tıp Merkezinde Cerrahi ve Işın tedavilerinin aktif olarak yapıldığını, fakat bir süredir kapalı bulunan Medikal Onkoloji bölümünün eksikliğinin hissedildiğini ve bu bölümün aktif hale getirilmesiyle birlikte Onkoloji hastalarının Malatya dışında tedavi görmelerine gerek kalmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, hedeflerinin günlük, 30 Kemoterapiye bakmak olduğunu belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, bunun sonucu olarak hasta sayısının her geçen gün arttığını ve hastaların modern bir sağlık anlayışıyla tedavilerinin sürdürüldüğünü aktardı.
Harputluoğlu, tek kişilik ve beş kişilik hasta odalarına ek olarak yakın zamanda hasta yakınlarının da konaklamasına uygun düzenlemeler yapılacağını belirtti.
Kanser tedavisinde en üst düzeyi yakalamayı hedeflediklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Harputluoğlu, hastaya zarar veren kanser tedavisinden ziyade, sadece tümör hücresini, kanser hücresini tanıyan ve nokta vuruşuyla hasta bölgeye ilaç vermeyi sağlayan akıllı tedavi yöntemini uygulamaya başladıklarını, böylelikle genelde uygulananın aksine hastaların sağlam dokularına zarar vermeyerek tedaviyi olumlu bir şekilde tamamladıklarını dile getirdi.