Amasya Şeker'den Amasya Üniversitesi'ne Destek

Amasya Şeker Fabrikası A

Amasya Şeker'den Amasya Üniversitesi'ne Destek
Amasya Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir, üniversite bünyesinde Amasya'nın Suluova ilçesinde kurulacak olan meslek yüksekokulunda öğrenim görecek öğrencilerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda büyük ölçüde katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirtti.
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, Üniversite Genel Sekreteri Haluk Bölükbaş ve kurulacak okulların akademik hazırlığını yürüten komisyonun başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Cengiz Yıldırım'ı Suluova'da bulunan Amasya Şeker Fabrikası'nda misafir eden Demir, Suluova ve diğer ilçelere açılacak olan meslek yüksekokullarına imkanları dahilinde gereken desteği vereceklerini ve bundan da büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi.
Uzun ve yorucu bir çalışma süreci sonunda Amasya'nın Suluova, Gümüşhacıköy ve Taşova ilçelerine Meslek Yüksekokulu, Merzifon'da da yeni programlar açacak olmalarından mutluluk duyduklarını belirten Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren, ülkenin ve yörenin ekonomik ve kültürel anlamda kalkınabilmesi için nitelikli ara elemanlara ihtiyaç duyulduğunu, bu okulların bu anlamda önemli olduğunu, açacakları programların yörenin ve ülkenin ihtiyaçlarına göre seçildiğini vurguladı. Eren, amaçlarının çalışan, üreten, kendine güveni tam olan nesiller yetiştirmek olduğunu sözlerine ekledi.
Genel Sekreter Haluk Bölükbaş ile Öğretim Görevlisi Dr. Cengiz Yıldırım ise hedeflerinin 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında bu meslek yüksek okullarına öğrenci alınması olduğunu, bunun için idari ve akademik hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını açıkladılar.
Fabrikasında yapılan incelemeler sonunda meslek yüksekokulu öğrencilerinin barınması için fabrika içerisinde bulunan ve yurt olarak kullanımına elverişli binaların düzenlenmesinin uygun olacağı konusunda görüş birliğine varıldığı öğrenildi.