Kütahya'ya 'Diyabetle Yaşam Okulu'

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü 2010 yılını 'Diyabetle Güzel Yaşam' yılı olarak kabul edip bu konuda çalışmalara başlayarak Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde Kütahya'da ilk defa 8 hafta sürecek eğitimle 'Diyabetle Yaşam Okulu'nu açıyor

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü 2010 yılını "Diyabetle Güzel Yaşam" yılı olarak kabul edip bu konuda çalışmalara başlayarak Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde Kütahya'da ilk defa 8 hafta sürecek eğitimle 'Diyabetle Yaşam Okulu'nu açıyor.
Kütahya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilecek olan Diyabetle Yaşam Okulu'nda diyabetle sağlıklı ve kontrollü bir yaşam sürdürmek için gerekli tüm bilgilerin verileceği ve en yeni tedavi yöntemleri anlatılacak. Katılımın ücretsiz olduğunu belirten Kütahya Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, tek bir eğitimle kalmayıp bundan sonra diyabet hastalarının çok iyi takip edilip, tedavilerinin de eğitimle desteklenmesi konusunda halktan ve hastalardan gelen talepler doğrultusunda gereken desteğin verileceğini belirtti.
Eğitimin 8 hafta süreceğini kaydeden yetkililer şunları söyledi: "Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde 8 hafta sürecek Eğitim, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Türkan Paşalı Kilit "Diyabet Nedir, Görülme Sıklığı, Belirtileri, Hiperglisemi ve Hipoglisemide Neler Yapmalıyız, İlaç Tedavisi, Diyabetin Vücuda Etkileri" konularında, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Mesut Pınar "Diyabetin Kalbe Etkileri", Üroloji Uzmanı Op. Dr. Burak İşler "Diyabetin Böbreklere Etkisi", Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Kahraman "Diyabetik Ayak Yaralarında Genel Yaklaşım", Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Saadet Gültekin Irgat "Diyabetin Gözlere Etkisi", Diyabet Eğitim Hemşiresi Nergis Bayır "İnsülin Uygulama Teknikleri, Diyabetlinin Kendi Kendini İzlemesi ve Kişisel Bakımı", Diyetisyen Şule Özbay "Diyabet Hastalığında Beslenme ve Egzersiz" ve Psikolog İlhan Yılmaz dan da "Kişinin Diyabete Uyumu" konusunda olmak üzere toplam 8 kişilik bir ekiple kurslara başlanacaktır. Program, 17 Şubat -4 Nisan tarihleri arasında 8 hafta sürecek ve her çarşamba 12.30 - 13.30 saatleri arasında Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılacaktır. Kurslar sonunda diyabet hastaları belge almaya hak kazanacaklardır. İl Sağlık Müdürlüğü ve Evliya Çelebi Devlet Hastanesinin organizasyonuyla gerçekleşen "Diyabetle Yaşam Okuluna" kayıt yaptırmak isteyenler Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi 2236338 dahili 191 veya Evliya Çelebi Devlet Hastanesi Eğitim birimi 2316660 dahili 3104'den ücretsiz kayıt yaptırabilirler."