Beşir Atalay DTP'lilere sert çıktı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın meclis kürsüsünde konuştuğu sırada başlayan faili meçhul cinayetlerle ilgili tartışmalar TBMM'de gergin anların yaşanmasına neden oldu.

Beşir Atalay DTP'lilere sert çıktı
TBMM Genel kurulu'nda görüşülen Kamu Düzeni Müsteşarlığı kurulmasını öngören tasarı hakkında BDP'li vekiller ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay arasında sert tartışmalar yaşandı.

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata'nın sözlerine de yanıt veren Atalay, şöyle konuştu:

''AK Parti döneminin şu 7-8 yıllık demokratikleşme sürecini hiç bilmiyorlar gibi... Türkiye farklı ülke arkadaşlar, bunu en iyi sizin bilmeniz lazım. Biz o dönemlerin faili meçhullerini aydınlatıyoruz, bilmiyor musunuz bunları? En iyi siz biliyorsunuz, ama buraya çıkıp insafsızca inanmadığınız şeyleri söylüyorsunuz. Bizim dönemimizde, Hablemitoğlu cinayeti dışında faili meçhul bir tane siyasi cinayet kalmamıştır. Hablemitoğlu da Silivri'deki davanın içindedir. İnanıyorum ki orada, bu konuda da mesafe alınacaktır. 'İntihar eden askerler Kürttür' gibi, falan silahlı kuvvetleri rencide eden... Ben bu ifadeleri Meclise yakıştıramam. Güvenlik birimlerimizi, askerimizi, polisimizi başımızın üstünde tutarız. Herkes kendi yerinde, güçlü şekilde hizmetine devam eder. Onlara öyle yakıştırmaları da yaptırmayız, kusura bakmayın.''

İçişleri Bakanı Atalay, ''Bu tasarıyla sivil dikta oluşturulacak'' denildiğini belirterek, ''Bu ülkede, inşallah kimse artık sivil dikta ya da başka bir dikta oluşturamayacak. Türkiye, çağdaş, demokratik bir ülke haline geliyor, açık, şeffaf, kendine güvenen, özgüveni artmış bir toplum oluyor. AK Parti kendi derin devleti... Biz, derin devlet, açık devlet... Öyle bir şey bilmiyoruz'' diye konuştu.

Konuşmacıların ''sıfır terörden'' bahsettiğini ifade eden Atalay, ''Türkiye, dağdakine silah bıraktıramadıkça sıfır terör olmaz. Türkiye'ye karşı terör odaklarının elindeki silahlar teslim alınırsa, terör o zaman sıfırlanır. 'Dağda herkes duruyor, terör örgütleri yaşıyor...' Ondan sonra, 'terör sıfırdı da bilmem ne olmuş', öyle bir şey olmaz arkadaşlar'' dedi.

Bakan Atalay, muhalefete, katkı vererek tasarıyı çıkarma önerisinde bulundu.