Belenbaşı'na yeni okul yapılacak

Buca'nın Belenbaşı Köyü'ne 9 derslikli yeni bir ilköğretim okulu yapılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na istekte bulunuldu.

Belenbaşı'na yeni okul yapılacak
Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, Buca Belediye Başkan Vekili Hüsnü Kaya, İzmir Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Belenbaşı Köyü Muhtarı İsmet İlhan ile İl Genel Meclisi üyeleri Yaşar Herel ve Bilal Şencan'ın isteklerini yerinde incelemek üzere Belenbaşı Köyü'nde buluştu. Belenbaşı merkezinde halen kullanılan okulun fiziki koşullarının yetersiz kaldığını belirten İl Genel Meclisi Üyesi Şencan ve Yaşar Herel, köyde okul yapımı için ayrılan araziye yeni bir okul yapılması için istekte bulundu. İl Genel Meclisi'nin Bucalı üyeleri Herel ve Şencan, Özel İdare kaynaklarından da yararlanmak için girişimde bulunacaklarını söylediler. Köy Muhtarı İsmet İlhan, eski okul alanının organik üretim pazarı için değerlendirileceğini de belirtirken, bu alanda meslek kurslarının da düzenlenebileceğini söyledi.

İşbirliği Önerisi

Milli Eğitim Müdürü Ragıp Üye, Belenbaşı Köyü'nün ihtiyacı olan okulun yapımı konusunda belediye ve kurumlar arası işbirliği ile kısa sürede sonuç alabileceklerini söyledi. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya da Belenbaşı'nın ihtiyacı olan okulun yapımına destek olacaklarını belirtti. Buca Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, okulun önümüzdeki eğitim yılına yetişmesi konusunda çaba göstereceklerini kaydetti.