Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu Demirkapı Grup Yolunda İncelemelerde Bulundu

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Torul-Demirkapı Grup Yolu'nda incelemelerde bulundu.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu Demirkapı Grup Yolunda İncelemelerde Bulundu
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Torul-Demirkapı Grup Yolu'nda incelemelerde bulundu.
Geçtiğimiz haftalarda İl Özel İdaresi'ne ödeneği gönderilen yolda yapılacak çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu, HES Barajı gövdesi altında kalması ihtimali nedeniyle yapımı askıya alınan 2.5 kilometrelik kısmında bu yıl yapılacağını söyledi. Beraberinde Torul Kaymakamı Şafak Gürçam, İl Özel İdaresi Plan-Proje Birimi Müdürü Ali Sait Sarıçiçek ve Kontrol Mühendisi Fahri Uçan'la birlikte yolda incelemelerde bulunan Vali Salihoğlu, 2000 yılında ihalesi yapılan ve 2001 yılında inşaat çalışmaları başlanan yolun 18,5 kilometrelik kısmının asfalta hazır olduğunu söyledi. Bu yıl gönderilen ödenekle yolun hazır olan kısımlarının asfaltının bitirileceğini ifade eden Salihoğlu, yolun Demirkapı köyü girişine kadar olan bölümünün bitirilmesi için İl Özel İdaresi yetkililerine talimat verdi.
Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Torul-Demirkapı grup yolu için 2 milyon 750 bin TL'lik ödenek ayırdıklarını belirterek, "Bakanlığımız bu yıl Köy Hizmetleri döneminden kalan ve devam eden işler statüsünde bulunan 2 grup yolumuza toplam 7 milyon 450 bin TL ödenek göndermişti. Bu ödenek geçtiğimiz hafta İl Özel İdaremiz hesaplarına aktarıldı. Bizde bahar ayları ile birlikte yetkili arkadaşlarımızla yaptığımız incelemelerin ardından projede gerekli tadilatları yaparak, yolun stabil hale getirilmesi için çalışmalarımızı başlattık. Bu yıl içerisinde grup yolumuzun asfaltını da tamamlayarak bitireceğiz" dedi.
Vali Salihoğlu, yoldaki incelemeleri esnasında geçmiş yıllarda ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan ancak yapılması gerekli olan menfez ve duvar gibi sanat yapısı işlerinin ise bu yıl proje dahilinde yapılacağını sözlerine ekledi.