Karadenizbirlik'ten Üreticiye 26 Milyon Tl

Karadeniz Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(Karadenizbirlik), 2010 yılı alım sezonunda ayçiçeği ve soya üreticisine 2. kez fiyat farkı ödemesi gerçekleştirdi.

Karadenizbirlik'ten Üreticiye 26 Milyon Tl
Birliğin, 2010 yılında mübayaa ettiği ayçiçeği ve soya ürününe daha önce ödenmiş olan avans fiyata ilave olarak kilogram başına 6 kuruşluk bir ödeme daha yaparak çiftçiyi memnun ettiklerini belirten Genel Müdür Ünal Erarslan, "Yönetim kurulumuz, oluşan piyasa şartları çerçevesinde tüm gelişmeleri dikkate alarak üretici ortaklarımızın mağdur olmaması için gerekli hassasiyeti bir kere daha gösterdi. Gayemiz, üreticimizi ortaklarımızın alın terini en iyi şekilde değerlendirmektir" dedi.
Son belirlenen fiyat farkı ödemesi kapsamında ayçiçeği nihai alım fiyatının 85 kuruştan 91 kuruşa, soya fiyatının ise 70 kuruştan 76 kuruşa yükseltildiğini açıklayan Ünal Erarslan, "Böylece 201 yılı alım sezonunda ayçiçeği üreticilerine toplamda 25 milyon 600 bin, soya üreticisine ise 571 bin TL ödenmiş olacaktır. Karadenizbirlik, ürününü teslim aldığı andan itibaren çiftçisine ödemesini peşin yapmıştır" diye konuştu.
Yağlı tohumların, özellikle Orta Karadeniz Bölgesi için çok önemli bir tarımsal gelir kaynağı olduğunu hatırlatan Ünal Erarslan, "Bu nedenle yağlı tohum ekiminin artırılması, çiftçinin ürettiğinden daha çok kazanmasının sağlanması gerekmektedir. Birliğimiz, faaliyet bölgesindeki 21 kooperatifi ile üretici ortaklarına her türlü desteği vermektedir. Üretim artışı için devletçe ödenmekte olan prim desteğinin de artırılarak sürdürülmesi son derece önemli" şeklinde konuştu.