"Yapılan bütün ibadetler Allah'a karşı bir kulluk görevidir"

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında önceki gece Adıyaman'da yapılan programda konuşan Adıyaman Alevi Dedesi Kemal Güzel, yapılan bütün ibadetlerin Al

Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında önceki gece Adıyaman'da yapılan programda konuşan Adıyaman Alevi Dedesi Kemal Güzel, yapılan bütün ibadetlerin Allah'a karşı bir kulluk görevi olduğunu söyledi.

Adıyaman Cemevi'nde yapılan Muharrem ayı etkinliklerinde birlik ve beraberlik mesajları verildi. Tüm alevi derneklerinin katıldığı programda Sünni kesimin kanaat önderleri de davet edildi. Programda konuşan Alevi Dedesi Kemal Güzel, "İnsan olma duygusu Allah'a karşı olan kulluk görevimizdir. Bizler bu doğrultuda hareket edersek iyi bir kul oluruz. Genel olarak baktığımız zaman yapılan bütün ibadetler Allah'a yakın olmak için yapılmaktadır. Bugün birlik ve beraberlik olma zamanıdır. Bunun için bizlerde hem iyi bir kul ve insan olma duygusu içinde yaşamalıyız." dedi.

Muharrem orucunun ehemmiyetine de değinen Dede Güzel, "Hz. Adem, Hz. Havva'ya kavuştuğu zaman, Hz. İsmail kesilmekten kurtulduğu zaman, Hz. İbrahim Nemrut'un zulmünden kurtulduğu zaman 10 günlük Muharrem orucu tutmuşlardır. Bizlerde bunu yerine getirmeliyiz." diye konuştu. Yıllardır Karanlık ellerin bu milleti birbirine düşürüldüğüne işaret eden Hacı Bektaş-i Veli Anadolu Kültür Derneği Adıyaman Başkanı Nusret Tunç, şöyle konuştu: "Yıllardan beri karanlık eller bu milleti birbirine düşürdü. Ama şimdi bu millet uyandı. Artık oyunlara gelinmeyecek. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Türkiye'de gerginliğin olmasını isteyen gruplar var. Bizler bunlara fırsat vermemeliyiz."

Yapılan konuşmaların ardından edilen dualarla program son buldu.