Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, Yunus Emre Kültür Merkezi'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Kazakistan'da bir dizi temaslarda bulundu. Türk Dünyası Akil Adamlar Birliği Toplantısı için

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, Kazakistan'da bir dizi temaslarda bulundu. Türk Dünyası Akil Adamlar Birliği Toplantısı için Kazakistan'ın başkenti Astana'ya gelen İsen, Astana'da mayıs ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından açılışı yapılan Astana Yunus Emre Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Astana Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Dr. Mehmet Arslan, İsen'e merkezin çalışmaları hakkında bilgi verdi. Arslan, kısa zaman zarfında merkezde 130 öğrencinin Türkçe öğrenmek için eğitim aldığını söyledi. Cumartesi günleri düzenlenen Konuşma Akşamları'nda öğrencilerin pratiklerini geliştirmek için farklı aktivitelerin düzenlendiğini ifade eden Arslan, bu hafta öğrencilere Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan 'Mustafa' filmini göstereceklerini bildirdi. Daha sonra merkezde Türkçe öğrenen öğrencilerden Mereke Jaşkiyeva, Sezen Aksu'nun 'Sen Ağlama' adlı şarkısını seslendirdi.

İsen ise merkezin çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mustafa İsen daha sonra Türk Dünyası İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nı(TİKA) ziyaret etti. İsen burada TİKA Kazakistan Koordinatörü Ömer Kocaman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.