Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'nda tadilat işbirliği

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'nda büyük bir dayanışma örneği sergilendi.

İlçenin Esentepe Mahallesi Çam

Bursa'nın Karacabey ilçesinde bulunan Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu'nda büyük bir dayanışma örneği sergilendi.

İlçenin Esentepe Mahallesi Çamlık Mevkii'nde bulunan okulun etrafının açık olması nedeniyle rüzgar ve yağışa maruz kalan ve zarar gören dış cephe duvarı ile eksilen ve zarar gören bahçe demirlerinin onarımı iş birliği ile yapıldı.

Okul Müdürü Menderes Girgin, göreve başladığı iki aylık süre içerisinde özellikle Esentepe Mahallesi muhtarı başta olmak üzere Belediye ve Tedaş yetkilileri ile Esentepe Camiî imamı ve meslek lisesinden büyük destek ve yardım gördüklerini, eğitime yapılan destekten dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

Okulun durumuyla ilgili konuyu öncelikle mahalle muhtarlarıyla paylaştıklarını belirten Okul Müdürü Menderes Girgin, "Muhtarımız Ali Işık'ın maddi ve manevi olarak büyük desteğini gördük. Muhtarlığımız okul binamızın kuzey kısmında kalan, rüzgar ve yağış nedeniyle zarar gören 4 katlı bölümü ısı yalıtımlı kaplama malzemesiyle kaplattırdı. Böylece okul, dış etkenlere karşı dayanıklı hale gelmiş oldu." dedi.

Karacabey Belediyesi'yle yapılan görüşmeler sonucu okulun çevresindeki yolların kullanılır hale getirildiğini ifade eden Menderes Girgin, okul bahçesine çöp kovaları konulduğunu, ayrıca TEDAŞ yetkilileri tarafından okulun gece aydınlatmasının yapıldığını söyledi.

Bahçe duvarı üzerinde bulunan demirlerin önceki yıllarda bir kısmının çalındığını, bir kısmının ise büyük zarar gördüğünü kaydeden Menderes Girgin, şunları kaydetti: "Bahçe duvarlarımız üzerinde bulunan demirler mahallemizde bulunan caminin imamı Ali Emre'nin girişimleri sonucu temin edildi. Temin edilen demirlerin yerlerine monte edilmesi ise Endüstri Meslek Lisesi Metal İşleri Bölümü tarafından gerçekleştirildi."