Has Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı Seçim Startı Verdi

Halkın Sesi( HAS) Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı tarafından 'seçim startı' verildi.

Has Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı Seçim Startı Verdi
HAS Partisi Kocasinan İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısıyla birlikte başlatılan 'seçim startı' verildi. İl Başkanı Mustafa Karamustafaoğlu'nun da katıldığı toplantıda şube başkanlığının kurucu üyeleri ve yönetim kurulu tanıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda ilk olarak parti tanıtım videosu izlendi. Parti tanıtım videosunda çeşitli mesleklere sahip insanların vatandaş olarak beklentilerinden yola çıkarak 'partimi kurdum' sözüyle HAS Parti'ye işaret edildi. Daha sonra Kongre görüntüleriyle parti müziği ve Kocasinan İlçe Başkanı Orhan Çetin'in videoları yayınlandı.
Özgeçmişinin okunmasının ardından konuşma yapan İlçe Başkanı Orhan Çetin, seçim startı verdiklerini ve çalışmalarına başladıklarını söyledi. HAS Parti olarak 28 günde tüm teşkilatlanmalarını tamamlayarak, seçimlere hazır duruma geldiklerini ifade eden Çetin, "Biz halkın içinde bulunan büyük tutkuyu sadece ete kemiğe büründürdük, hayata geçirdik. Has Parti Ankara'nın, Edirne'nin, Kars'ın, tüm Türkiye'nin sesidir. Biz siyaseti halkı yönetmek olarak değil halkın sesini yönetime taşımak olarak görüyoruz. HAS Parti ne şahsımızın ne de kurucu üyelerin partisi değildir. HAS Parti tüm Türkiye'nin Partisidir" dedi.
Has Parti olarak tüm görüşleri kucakladıklarını, kimse arasında ayrım yapmadıklarını belirten Çetin, dünyadaki bütün gelişmeleri takip ettiklerini ve Türkiye'nin ihtiyaçlarını önceleyen bir siyaset anlayışına sahip olduklarını ifade etti. Çetin, "Biz grubun, bir cemaatin, bir kesimin değil, bütün Türkiye'nin partisiyiz. Biz maneviyatçıyız antiemperyalistiz. Türkiye'nin belli boyunduruklar altına alınmasına rıza göstermiyoruz. Biz bir. Bunu sadece dindarlık anlamında söylemiyoruz" şeklinde konuştu.
Genel Başkanları Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'nden istifa ederek HAS Parti'yi kurmasının ardından yaşanan gelişmelerden de bahseden Çetin, "Mili Görüş bir gömlek değildir. Milli Görüş 1071 yılından Alpaslan'dan itibaren oluşan hak, hukuk adalet kavramlarının özetidir. Milli Görüş tarihsel bir bütündür. Biz böyle kabul ediyoruz, bu bir yorum farkıdır. Siyasetler gömlek üzerinden yapılmaz. Biz gömlek çıkartmak metaforuna hiç itibar etmedik" dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
HAS Parti Kocasinan İlçe Başkanlığı'nın Yönetim Kurulu ise şöyle:
İlçe Başkanı Orhan Çetin, İlçe Sekreteri Faruk Tuzcu, İlçe Muhasibi Duran Turan, Katip Arzu Dağdelen.