Gaziantep'te 13 Aralık'ta aile hekimliği uygulamasına geçiliyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'te 13 Aralık 2010 tarihinde başlayacak aile hekimliği uygulaması ile her vatandaşın bir aile

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Gaziantep'te 13 Aralık 2010 tarihinde başlayacak aile hekimliği uygulaması ile her vatandaşın bir aile hekimi olacağını söyledi.

Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, hükumetin iktidara geldiği günden bugüne vatandaşın muasır medeniyetler seviyesine ulaşması yönündeki çalışmalarını her geçen gün artırarak sürdürdüğünü belirtti. Bu kapsamda vatandaşın sağlık hizmetlerinden de maksimum düzeyde faydalanabilmesi için her bireyin aile doktorunun olabilmesi için aile hekimliği uygulamasının başlatıldığını kaydeden Erdoğan, "Halkımıza sunulan sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve verilen sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için aile hekimliği uygulamasına başlanmıştır. Gaziantep ilimizde 13 Aralık 2010 tarihinde başlayacak aile hekimliği uygulaması ile Gaziantepli her vatandaşımın bir aile hekimi olacak." dedi.

Erdoğan, Gaziantep'te kurulacak olan 9 adet Toplum Sağlığı Merkezi'nin, bölgede yaşayan toplumun sağlığını geliştireceğini dile getirdi. Merkezin, sağlıkla ilgili risk ve sorunları belirleyerek, bu sorunları gidermek için planlama yapıp bu planları uygulamaya geçireceğini aktaran Erdoğan, şöyle dedi: "Bu Toplum Sağlık Merkezleri ile vatandaşımızın sağlığını iyileştirici, rehabilite edici sağlık hizmetlerini sunacak ve bu hizmetlerin verimli şekilde sunulmasını sağlayacaktır. Yine bu merkezler diğer sağlık kuruluşları ile kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlayan sağlık kuruluşu görevini üstlenecektir. Bu uygulama ile misafir hastalara sürekli ikamet ettiği bölgeden uzak yerde veya geçici süre ile Türkiye'de ikamet edecek kişi, kendisine yakın konumdaki bir aile hekiminden misafir olarak sağlık hizmeti alacak. Bu vatandaşlarımız da sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde yararlanmaları sağlanacaktır."

Bu uygulama ile erken tanı ve tedaviyi gerçekleştirmek, sağlıkla ilgili tüm konularda ilk değerlendirme yapmak, sorumluluğu altındaki kişilerle sürekli ilişki halinde olarak onları izleme imkanı sağlanmış olacağını ifaden Erdoğan, "Aile hekimleri tedavi edici hizmetlerin dışında koruyu hizmetlerden de sorumlu olacak. Bölgesindeki hamile, kronik hasta, bebek ve engelli vatandaşların takibini de yapacak. Aile hekimi, kontrol için kendisine gelmeyen vatandaşlarla iletişime geçecek, takipler, aşılar ve tedavilerle ilgili kayıtları tutacaktır." diye konuştu.