Fethiyeli turizmciler fuara tek çatı altında katılacak

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği çatısı altında birleşen turizmciler, 2011 yılında yapılacak fuarlara tek grup halinde katılma kararı aldı. Aynı

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği çatısı altında birleşen turizmciler, 2011 yılında yapılacak fuarlara tek grup halinde katılma kararı aldı. Aynı masada birleşen ilçedeki turizm ve ticaret temsilcileri, ilk sınavını İzmir'de yapılacak Travel Turkey fuarında verecek.

Fethiye, 9 - 12 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Travel Turkey İzmir fuarına, Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği çatısı altında katılacak. Geçtiğimiz yıllarda sergilenen çok başlı tanıtım, bu fuarla birlikte son bulacak. Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), Ölüdeniz Turizm Geliştirme Kooperatifi, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ile Fethiye, Ölüdeniz ve Göcek Belediyeleri tek stantta yer alacak. Konuyla ilgili bir araya gelen kurum, kuruluş ve oda temsilcileri, Fethiye'nin etkin tanıtımı konusunda yapılması gerekenleri masaya yatırdı. Toplantıda ayrıca fuarlarda tanıtım için kullanılacak malzemeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Fethiye Turizm Altyapı Hizmet Birliği Encümen Üyesi ve Turizm Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Avcı, toplantı ile ilgili bilgiler aktardı. Mayıs ayından bu yana hem sektör temsilcileri hem de kurumlar arasında birliktelik sağlanması için çalışma yaptıklarını söyleyen Avcı, yapılan çalışmaların sağlanan birliktelikle birlikte ilk meyvesini almaya başladıklarını açıkladı. 09-12 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan Travel Turkey fuarına Fethiye'nin Turizm Altyapı Birliği çatısında katılacağını aktaran Ömer Avcı, "Bütün kurumlar anlaştığımız değerlerde bu organizasyona katkı sağlayacak. Bu şekilde Fethiye'nin tanıtımına daha büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Her kurumun fuarlara ayrı ayrı katılarak harcadığı paraları tek bir havuzda toplayacağız. Bu şekilde az masrafla etkili bir tanıtım yapacağız. 2010 yılında 2'si yurtiçinde, 10 tanesi de yurtdışında olmak üzere 12 fuara katılmayı planlıyoruz." dedi.