Ayvalık'ta 2 bin 881 adet korsan kitap ele geçirildi

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Ayvalık ilçesine bağlık Sarımsaklı beldesinde bir işyerinde yaptıkları denetimde 2 bin 881 adet korsan ki

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler Ayvalık ilçesine bağlık Sarımsaklı beldesinde bir işyerinde yaptıkları denetimde 2 bin 881 adet korsan kitap ele geçirdi. Denetimlerde iş yerinin sertifikasız olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Korsan kitap satan iş yerine 10 ila 50 bin lira arasında idari para cezası verileceği kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada il genelinde korsan yayınlarla mücadele kapsamında emniyet müdürlüğü, il kültür ve turizm müdürlüğü, vergi dairesi başkanlığı ve belediye başkanlığı görevlilerince kurulan ekibin çalışmalarına aralıksız devam ettiği bildirildi. Bu kapsamda Bandrol Denetim ve Sertifika Denetim Komisyonları tarafından Ayvalık ilçesine bağlık Samırsaklı beldesinde yapılan denetimlerde bir işyerinde satışa hazır vaziyette 2 bin 881 adet korsan kitap ele geçirildi.

İşyeri hakkında 5846 sayılı kanunun Ek-10 maddesi gereği 10 bin liradan 50 bin liraya kadar idari para cezası uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, denetimlerin artarak devam edeceği, korsan yayım ve dağıtım faaliyetleri ile sertifika almaksızın faaliyet gösteren işyerlerine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği dile getirildi.