YARSAV Başkanı Tarhan: Eminağaoğlu'na medya önünde konuşma hakkı verdik

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun kendilerine yönelik sert açıklamalarına "Eminağaoğlu'na medya önünde konuşma

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, eski Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun kendilerine yönelik sert açıklamalarına "Eminağaoğlu'na medya önünde konuşma hakkı verdik." karşılığını verdi.

YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan, basına kapalı bölümde eski Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun iddialarına cevap verdi. YARSAV'ın başkanlığına yargının çok zor günler geçirdiği bir dönemde geldiğini dile getiren Tarhan, bundan bir yıl önce başkan olduğunu hatırlatarak, genel kurulun ardından 4 gün süren tartışmalar sonucu başkan seçildiğini açıkladı. Bu süre zarfında İlhan Cihaner olayının yaşandığını anlatan Tarhan, Eminağaoğlu'nun Cihaner tutuklandığında genel başkanın orda olması gerektiği yönündeki açıklamalarına "Cihaner cezaevine girdi. Oraya girenler nasıl bir yer olduğunu bilirler. Ben kendisini ziyarete gittiğimde bunu çok net gördüm. Eğer YARSAV bu ziyarette bulunmasaydı bu kadar kamuoyu baskısı oluşmayacaktı. Ben bu eleştirileri kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

Cihaner olayından sonra MEDEL üyeliği konusunda bir takım sıkıntılar yaşandığını ifade eden Tarhan, üye olmadan önce eski Anayasa Mahkemesi rapörtörü Osman Can'ın YARSAV hakkında MEDEL yetkilileri ile görüştüğünü iddia etti. Can'ın YARSAV hakkında MEDEL yetkililerine "Onlar militarist ve Ergenekoncudur. Onları aranıza almayın." dediğini ileri süren Tarhan, fakat üye olduklarını belirtti.

Referandum sürecinde hiç tatil yapmadan çalıştıklarını dile getiren Tarhan, "Mücadelemizi sürdürdük. Bu süreçte pasif kaldığımız yönündeki iddiaları kabul etmiyorum. YARSAV sürekli hedef gösteriliyor. Sayın Eminağaoğlu'na medya önünde konuşma hakkı verdik. Ayrıca bize desteklerini sunan tüm meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. Fakat bazı engellemelerden dolayı gerçek gücümüzü gösteremedik." diye konuştu.

Eminağaoğlu'nun olağanüstü genel kurulda faaliyet raporlarının olamayacağı yönündeki iddialarına ise Tarhan, her şeyih teammüller doğrultusunda yapıldığını hatırlatarak genel kurulda bunların yapılabileceğini ifade etti.