Chp'de 'Olağanüstü Kurultay' Hazırlıkları

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, yapılacak olan 'Olağanüstü Kurultay' ile birlikte partinin sağlıklı bir yapıya kavuşturulacağını vurgulayarak, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü söyledi

CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, yapılacak olan 'Olağanüstü Kurultay' ile birlikte partinin sağlıklı bir yapıya kavuşturulacağını vurgulayarak, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü söyledi.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Meral, CHP İl Binası'nı da ziyaret ederek burada İl Başkanı Yılmaz Şanlı ve diğer parti yöneticileriyle de görüşmelerde bulundu. Parti binası girişinde gazetecilerin kendisine yöneltmiş olduğu sorulara da yanıt veren Meral, 18 Aralık'ta yapılacak olan; 'Olağanüstü Kurultay' ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulundu. Kurultay hazırlıklarının sürdürüldüğünü ifade eden Meral, "Kurultayla birlikte CHP, sağlıklı bir yapıya kavuşacak.
Arkadaşlarımız bu konuda ince eleyip sık dokuyorlar. Parti içinde birlik ve bütünlüğü sağlayarak, gerekli adımları atıyorlar" dedi.
Kurultayda herhangi bir sorun ya da sıkıntı yaşayacaklarına inanmadığını ve parti teşkilatının da Kemal Kılıçdaroğlu'na gereken desteği vereceğine inandığını dile getiren Meral, CHP'nin kurultaydan yüz akıyla çıkarak kendisini 'iktidar'a hazırlayacağını savundu. Deniz Baykal ve Önder Sav'ın ittifak yaparak, Kılıçdaroğlu'na karşı bir liste çıkartacakları yönündeki iddiaları da değerlendiren Bayram Meral, bunların 'dedikodu'dan ibaret olduğunu ve gerek Baykal'ın, gerekse de Sav'ın Kemal Kılıçdaroğlu'na
gereken desteği vereceğinin altını çizdi. 'Çarşaf liste' konusunda son kararın il başkanlarıyla yapılacak olan toplantının ardından verileceğini belirten Meral, en doğru ve en güzel kararı vereceklerini vurguladı.

"EMEKLİLER PARTİ KURSA 'TEK BAŞINA İKTİDAR' OLUR"
Emeklilere de sitem eden Meral, bugün Türkiye'de yaklaşık 9.5 milyon emekli olduğunu ve buna emeklilerin eşleri de dahil edildiğinde rakamın 19 milyona ulaştığına dikkat çekerek, emeklilerin parti kurmaları halinde ilk seçimde 'tek başına iktidar' olabilecek bir güce sahip olduğunu savundu. Meral, "Emekliler sorun ve sıkıntılar karşısında dert yanmaktan başka bir şey yapmıyor. Ama artık emekli de gerçeği gördü ve artık yanlış yapmayacaktır" diye konuştu.
Türkiye'de geçmiş dönemlerde emeğe saygı duymayan, emekliyi dikkate almayan hükümetlerin, halk tarafından tarihin karanlıklarına gömüldüğü yorumunda bulunan Bayram Meral, halkın AK Parti'ye de gereken cevabı vereceğine inandığını söyledi. Hükümetin çalışma hayatıyla ilgili olarak hazırlamış olduğu ve 'torba yasa' olarak da bilinen düzenlemeleri sert bir dille eleştiren Meral, bu konuda yapılan çalışmalara sadece işçi sendikalarının değil, memurların da yakından takip ederek, tepkilerini açık ve net bir
şekilde ortaya koymaları gerektiğini savundu. Meral, yapılan düzenlemeyle birlikte geçmiş dönemlerde kazanılan hakları tamamen ortadan kaldırarak, işçi ve memurları mağdur ettiğini öne sürdü.