Başbakan Rektörlerle İkinci Kez Bir Araya Geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde üniversite rektörleriyle bir araya geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde üniversite rektörleriyle bir araya geldi. Rektörler, yaklaşık 6 saat süren toplantından ayrılırken, memnuniyetlerini dile getirdi.
Erdoğan'ın, 40'ın üzerinde üniversite rektörü ile bir araya geldiği toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Sabah saat 10:00 sularında toplantı salonuna giren rektörler akşam 16:00 sıralarında teker teker dışarıya çıkmaya başladı. İçeride neler konuşulduğu yönündeki sorular üzerine Mersin Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Kuru, üniversitelerin bir çok sorunu olduğunu, rektörlerin de sorunlarını tek tek dile getirdiklerini ve bir çok soruna anında çözüm üretildiğini söyledi. Prof.Dr. Kuru, "Bazı
sorunlar ise Bakanlar ve YÖK'e havale edildi. Daha çok teknik konular konuşuldu. Siyasi konulara girilmedi. Üniversite ve eğitimi ilgilendiren konular dile getirildi" dedi.
Mimar Sinan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yalçın Karayağız da, yapılan toplantının son derece olumlu, başarılı ve verimli olduğunu belirterek, "Birlikte ve beraber hareket etme fikri bu toplantı ile pekişti. Göreceksiniz sizde ilerleyen dönemlerde üniversitelerde çok farklı yenilikler ortaya çıkacak. Ülke meseleleri yerine üniversitelerin potansiyel sorunları üzerine konuşuldu. Toplantıya girerken çok olumlu şeyler düşünüyordum. Çıkarken de aynı görüşlere sahibim" diye konuştu.
Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akile Gürsoy ise, toplantıda 40'tan fazla rektöre söz verildiğini, her birinin de kendi üniversitelerinin sorunlarını dile getirdiğini söyleyerek toplantının güzel geçtiğini belirtti.