Yeni yıla 1 saat ekran kapatarak giriyorlar

Gaziantep Ülgan Konukoğlu Lisesi yeni yıla 'Ailemle 1 saat' projesi kapsamında ekran kapatma eylemiyle girdi. Televizyonun aile içi iletişimi etkiledi

Gaziantep Ülgan Konukoğlu Lisesi yeni yıla 'Ailemle 1 saat' projesi kapsamında ekran kapatma eylemiyle girdi. Televizyonun aile içi iletişimi etkilediğini düşünen okul yönetimi öğrencilerin evlerine giderek onları ve ailelerini ekran kapatma eylemine davet etti.

Öğrencilerin ailelerine proje hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Ziya Demir okul içerisinde bir heyet kurduklarını ve öğrencilerin aile içi iletişimini güçlendirmek için heyetin projeye uyup uymadıklarını kontrol ettiklerini vurguladı. Projeye uymayan aileleri uyardıklarını ifade eden Demir, Ailelerin çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirmeleri için valilikler, belediyeler, milli eğitim müdürlükleri, aileleri bu tür uygulamalar düzenleyip aile içi iletişimi güçlendirecek projeler üretmesi için seslerini tüm Türkiye'ye duyurmayı hedeflediklerini belirtti. Boşanmaların, derslerde başarısızlığın, aile içi iletişim kopukluğunun televizyon bağımlılığından kaynaklandığını savunan demir, çocukların okula gönderilip ihtiyaçlarının karşılanmasının yeterli olmadığını vurguladı. Demir, Gaziantep'in eğitimde büyük eksiklerin olduğunu değinerek öğrencilerin çoğunun evleri sobalı olduğu için başka odada ders çalışma imkânı bulamadıklarını ve sobalı odada televizyon açık olduğu için ders çalışamadıklarını ifade ederek, başarısızlığın en büyük etkenlerinden birinin de televizyon olduğunu sözlerine ekledi.

Demir, bugün itibariyle ekran kapatma eylemine aileleri gezerek başladıklarını kaydetti. Ülgan Konukoğlu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Aslı Yılmaz, Proje uygulamaya başladığı günden itibaren günde 1 saat (19.00-20.00) ekranlarını kapattıklarını dile getirdi. Daha önce sadece 1 odalarında soba bulunduğunu ve soğuk odada ders çalışamadığını vurgulayan Yılmaz bu projenin 1 saat bile olsa kendisine çok katkıda bulunduğuna dikkat çekerek, projeyi desteklediğini belirtti. Öğrenci velisi Yurdagül Yılmaz ise; Çocuklarının başarısı için kampanyaya uyacağını ifade ederek hergün 1 saat arası ekranlarını kapatacaklarını söyledi.