Türk, Alman ve Hollanda dostluğu yılbaşı için hazırlanan çiğ köfte partisiyle pekişti

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kapalı Çarşı'da bir restoran işletmecisi Alman ve Hollandalı müşterilerinin yeni yıllarını düzenledikleri çiğ köfte partis

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kapalı Çarşı'da bir restoran işletmecisi Alman ve Hollandalı müşterilerinin yeni yıllarını düzenledikleri çiğ köfte partisiyle kutladı.

Tatile gelen turistler, 2011'e sayılı saatler kala Hacı'nın Yeri isimli restoranda acılı çiğ köfteyle tanıştı. Restorant işletmecisi Mehmet Çayır, Alman ve Hollandalı müşterilerine çiğ köftenin nasıl yapıldığıyla ilgili Almanca bilgilendirme yaptı. Çiğ köfte partisine davet ettikleri Alman ve Hollandalı dostlarının uzun yıllardır ayrıcalıklı müşterileri olduğunu belirten Mehmet Çayır, düzenledikleri partiyle 2011'e yabancı misafirleriyle işletme çalışanlarının birlikte girmelerini istediklerini kaydetti. Çayır, "Yabancı konuklarımıza, yeni yıla girerken çiğ partisi düzenleyerek jest yapmak istedik. Partiye davet ettiğimiz ailelerle uzun yıllara dayanan dostluğumuz var. Ailelerin en önemli ortak özellikleri ise hepsinin Türk yemeklerini çok sevmesi. Yabancı konuklarımız çiğ köfteyi acılı bulsalar da limon sıkarak marulla yemesini çok sevdi." diye konuştu.

15 yıldır Manavgat'ta yerleşik yaşadıklarını belirten Alman Waldemar -Margit Liedke çifti, çif köftenin tadını çok begendiklerini söyledi. Çiğ köftenin tadını lezzetli bulduklarını ifade eden Margit Liedke, Manavgat'a yerleşmelerinde Türk dostları Mehmet Çayır'ın büyük desteği olduğunu kaydetti. Liedke, yeni yıla Türk dostlarıyla birlikte girmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Alman Lily Enne de çiğ köfte acı da olsa üstüne limon sıkarak marulla yemesini ailecek beğendiklerini belirtti.