Ramis Muslu, maden işçilerinin düşük maaşlarını iki bakana iletti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)'i

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)'i ziyaretinde maden işçileriyle bir araya geldi.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, sendika binası önünde karşıladığı Bakanlar Dinçer ve Yıldız'a çiçek vererek yeni yıllarını kutladı. Ramis Muslu, 2011 yılında toplu sözleşme sürecine girildiğini belirterek, maden işçilerinin maaşlarının düşük olduğunu aktardı. TTK'da madencilerin yılda 6 ay çalıştıklarını belirten Muslu, "Bizim isteğimiz öncelikle madencinin 12 ay çalışabilmesidir." dedi.

Bakan Yıldız ise TTK'nın yıllık zararının 370 milyon TL olduğunu kaydederek, "Biz bu zararı bünyemizde eriteceğiz ve bulunduracağız. Şimdi bir kısım serzenişlerimiz var. Yeni giren işçilerimiz aynı işi yapıyor, dolayısıyla önceki işçiler kadar ücret alsın isteniyor. 2006-2009 yıllarında işçi alırken 500 milyon TL'lik zararın kademe kademe düşürülmesi gerektiğini söyledik. Hepimiz buradan ekmek yiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Dinçer ve Yıldız'a, Gelik Cumhuriyet Kuyusu'na inmeden önce TTK Genel Müdürü Burhan İnam brifinğ verdi. Daha sonra eksi 260 koduna inen bakanlar burada madencilerle sohbet etti. Maden içinde kalaslar üzerine kurulan sofraya oturan Bakan Dinçer ve Yıldız, madencilerle birlikte yemek yedi. Yemek esnasında Bakan Yıldız bir madenciyle ladese tutuştu. Madenci, kazanırsa zam isteriz dedi.

Daha sonra 30 madencinin hayatını kaybettiği eksi 540 koduna geçen bakanlar, Çinli işçilerden bilgi aldı. Bakanlar, "Olayın ne kadar büyük olduğunu herkes görüyor. Biz buraya Sayın Kılıçdaroğlu'nun da gelmesini isterdik. Olayı yakından görüp ona göre siyaset yapmasını beklerdik." dedi.