Öğrenciler ürettikleri go-kart aracının testini de kendileri yaptı

Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ürettiği Go-Kart tipi araçların deneme sürüşünü yine öğrenciler yaptı. Motor dışında tüm aksa

Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin ürettiği Go-Kart tipi araçların deneme sürüşünü yine öğrenciler yaptı. Motor dışında tüm aksamını öğrencilerin yaptığı araçlar, ilgi çekici görüntüsü ve süratiyle beğeni kazandı.

Erzincan Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Makine Programı öğrencileri yaptıkları araçların deneme sürüşlerini okul bahçesinde gerçekleştirdi. Deneme sürüşlerinde araçların yüksek seviyede adrenaline sebep olacağı belirtildi. Süratiyle dikkat çeken go-kartlara öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

İlerleyen günlerde toplam 3 adet go-kart arabasının üretiminin tamamlanacağını belirten Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi ve Makine Koordinatörü Zafer Güler, öğrencilerin okuduğu bölüme verdikleri 2 yılın emeğin meyvelerini bu go-kart arabalarıyla aldıklarını belirtti.

Güler, "Dönem başında öğrencilerimize İmalat İşlemleri–3 dersi doğrultusunda go-kart projesi verdik. Şuanda birisi gece ve diğer ikisi gündüz olmak üzere üç grubumuz var. Öğrenci arkadaşlarımız önümüzdeki hafta final tarihinde go-kart arabalarını ve Bunun dâhilinde arabaların makine tasarımını da proje şeklinde teslim edecekler. İnşallah 3 arabamızı da pistlerde yarışırken göreceğiz. Tabi bu konuda eksiklerimiz de mevcut bunları da gidereceğiz." diye konuştu.