Babacan: Avrupa bölgesinde borç stoğu düşen tek ülke Türkiye

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa bölgesinde borç stoğu düşen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. GSYİH'ya oran olarak borcu düşen tek ülke ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa bölgesinde borç stoğu düşen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. GSYİH'ya oran olarak borcu düşen tek ülke olarak yıl sonunda yüzde 41-42 arasında bir noktaya ulaşacaklarını dile getiren Babacan, "Türkiye'yi pek çok ülkeden ayrıştırdı. İlk 3 ayda özel sektörümüz 120 milyarlık yatırım yaptı. Banka kredilerimizin hacmi 2010 yılında hızlı bir şekilde artarak, 390 milyardan başlayıp, 500 milyarı geçen bir kredi hacmi oluştu." dedi.

Başbakanlık Merkez Bina'da Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Ali Babacan, Türkiye'nin bu yılı iyi bir büyüme rakamı ile kapatacağını belirtti. Başbakan Yardımcısı, orta vadeli programda öngörülen yüzde 6,8'in üzerinde bir büyüme oranına ulaşılacağını kaydetti. İhracatın ekim ayı içerisinde açıklanan orta vadeli programda öngörülen hedefi geçeceğini söyleyen Babacan, cari açığın milli gelire oranının yüzde 6'ya yakın oranda gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

Toplantı öncesinde Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın biraz gergin olduğu gözlendi. Sürekli saatine göz atan Çağlayan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Basın Müşaviri'ne ve basın mensuplarına 'Toplantı iptal mi edildi? " diye sordu. Ardından Babacan'ın Basın Müşaviri'yle bir süre görüştü. Babacan, toplantı için salona geldiğinde diğer bakanlar gibi ayağa kalkmayan Çağlayan, tokalaşmak için yerinden doğruldu. Daha sonra da Babacan'a bir şeyler anlattı.