Yıllardır hasretini çektikleri yola kavuşuyorlar

Hekimhan Yayladamı-Kandır-Kaleboğaz mezrasında yaşayan ve yıllardır katır sırtında ihtiyaç malzemelerini taşıyan vatandaşlar yol yapım çalışmalarının

Hekimhan Yayladamı-Kandır-Kaleboğaz mezrasında yaşayan ve yıllardır katır sırtında ihtiyaç malzemelerini taşıyan vatandaşlar yol yapım çalışmalarının başladığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Yapılmasını hayal bile edemedikleri Kandır ve Kaleboğaz mezra yolu çalışmasını görmek için tüm köy halkı çalışma alanına akın etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, köylerde ve buna bağlı mezralarda yaşayan insanların ulaşımını sağlıklı bir şekilde sürdüre bilmeleri için yol çalışmalarının kırsalda devam ettiğini belirti. Er;" Göreve geldikten sonra kırsalda bulunan vatandaşlarının ihtiyaçlarını yerinde görmek için gittiğim bazı yerlerde yürek burkan durumlar gördüm. Burada yaşayan insanlarımız yıllarca zor coğrafi şartlar altında hayatlarını sürdürerek bu güne kadar gelmişler. Köyün yaşlı insanları yaşadıkları olumsuzlukları anlatınca kendi kendimizi sorgulama ihtiyacı duydum. Burada yapılan çalışma gerçekten zor koşullar içinde sürdürülmekte, sarp kayalar ve dik yokuşlar bulunmakta, yaklaşık 3 kilometrelik bir yol yapılacak. 2 ay gibi bir zaman gerekiyor. Her gün köy vatandaşların çalışma alanına kadar gelerek çalışmaları izlemeleri onların yıllarca hasretini çektikleri yolun heyecanından olsa gerek." dedi.

Köy Muhtarı Nedim Parmaksız konu ile şunları söyledi; ''Köyümüzün hasret çektiği Kandır -Kaleboğaz mezralarının yol yapımı bizleri çok mutlu etti. Daha önceden hayvanlarla taşımış olduğumuz eşyalarını şimdi açılan bu yolda rahatlıkla kapımıza kadar getireceğiz. Geçmişte köyümüze kar yağdığı zaman yollar kapanır zaten bu yoldan açık olduğunda katırlarla gelip gidilirdi.Bu yolu açmak için köylüler bir araya gelir sabak açılan yol gece tekrar kapanırdı. Okula giden öğrencilerimizi kar tipi demeden sırtımızda 3 km uzaklıkta bulunan okula götürüyorduk. Bizlerde bunun sevincini yaşıyoruz. Sayın valimize, il özel idaresi sekreterimize ve il encümenlerimize saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum."

Köy sakinleri kar yağdığında 3 km uzaklıkta olan köye sırtlarında yük taşıdıklarını yapılan çalışmadan dolayı çok sevindiklerini ifade etti.