Alaşehir Belediyesi'nden Engellilere Özel Kutlama

Alaşehir Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçede bulunan tüm engellilere Sarıkız Tesisleri'nde özel yemek verdi.

Alaşehir Belediyesi'nden Engellilere Özel Kutlama
Yemeğe Alaşehir Kaymakamı Musa Uslan, Belediye Başkanı Kadir Daş, engelliler ve refakatçıları katıldılar. Yemekte konuşan Belediye Başkanı Kadir Daş, "Göreve gelmeden önce de belediye başkanı olduktan sonra da hep sizlerle beraber oldum. Sizleri her zaman kendime en yakın olarak gördüm ve öğle olmaya çalıştım. İlçemde sizlere özel tesisler ve beraber olabileceğiniz dernek binaları sağladım. Ama hiçbir zaman verdiğimiz hizmeti yeterli olarak görmedim. Hedefimiz sizlere yılda bir gün değil, yılın her günü en üst seviyede hizmet vermek. Böyle de olacaktır, çünkü sizleri çok seviyoruz."dedi.
Özürlüler Derneği Başkanı Rıfat Çubuk, "Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yüzde 12'si özürlü grubundadır. Bu rakam Alaşehir'e oranlanırsa sadece Alaşehir'de yaklaşık 5 bin civarında özürlü olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak bu rakama karşılık biz sadece 657 özürlü, 70 civarında işitme engelli özürlümüze ulaşabildik. İlçemizdeki bulunan tüm engellilere ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak maddi sıkıntılar çektiğimiz için imkanlarımız kısıtlı. Biz özürlü olarak değil, kendi ayağımızın üzerinde durabilmek için belediye veya başka kurumlardan bizim işletebileceğimiz bir tesis istiyoruz. Böylece çalışabilir durumda olan özürlülerimiz çalışarak, çalışamayacak durumda olanlara bakmasını sağlamayı hedefliyoruz."dedi.