3 Aralık Dünya Özürlüler(Engelliler) günü - Taksim'de yürüyüş

3 Aralık Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) olarak kutlanıyor. Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

3 Aralık Dünya Özürlüler(Engelliler) günü - Taksim'de yürüyüş
3 Aralık Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) olarak kutlanıyor. Dünya Engelliler Günü (Dünya Özürlüler Günü) tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Dünya Özürlüler Günü nedeniyle çok sayıda engelli derneklerinin katılımıyla Beyoğlu'nda yürüyüş düzenlendi. Galatasaray Meydanı'ndan İstiklal Caddesi boyunca Taksim'e yürüyen engelliler, renkli görüntüler sergiledi.

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü etkinlikleri kapsamında İstanbul'da faaliyet gösteren çok sayıda engelli sivil toplum örgütü ve dernekleri, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenledi. Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüşe İSÖM'e bağlı Özürlü Merkezlerinden yararlanan engelli çocuklar ve aileleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özürlü okulları, İstanbul Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Engelli Dernekleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Çeşitli meslek gruplarının elbiselerini giyerek renkli görüntüler sergileyen engelliler, Taksim Meydanı'na kadar yürüdü.

Taksim Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ve saygı duruşunun ardından bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Dereli, Dünya Özürlüler Günü'nün engellilerin sorunlarını dile getirmek için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Engellilerin sorunlarının toplumsal bir bilinçle çözülebileceğine vurgu yapan Dereli, İBB Özürlüler Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgi verdi. İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş ise, engelsiz, erişilebilir bir İstanbul için çaba sarf ettiklerini söyledi. İstanbul Valiliği'nin engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlarla ilgili çalışmaları hakkında bilgiler veren Altıntaş, amaçlarının bu konularda farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Konuşmaların ardından anıttaki tören sona ererken, Yeşilköy İlköğretim Okulu ve İş Kolu öğrencilerinin tulum gösterisi büyük beğeni topladı.