Kömür satışı yapan iş yerleri denetlendi

Düzce Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile belediye ekipleri, kömür satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Kış mevsiminin gelmesi ve kömür satışlarının art

Düzce Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile belediye ekipleri, kömür satışı yapan iş yerlerini denetledi.

Kış mevsiminin gelmesi ve kömür satışlarının artması nedeniyle kaçak kömür satışının önüne geçmeye çalışan Düzce Belediyesi, kent merkezinde bulunan kömür satış yerleri ve depolarında denetleme yaptı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlere, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden bir yetkili de katıldı. Denetimlerde, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, katı yakıt satış belgesi, satılan kömürün satış izin belgesi, analiz raporu ve dağıtıcı kayıt belgesi kontrol edildi. Zabıta ekipleri ayrıca, kantar kontrolü de yaptı.

Zabıta Müdürü Sedat Polat, yapılan denetimle kaçak kömürün ve standartlara uymayan kömürlerin satışının önlenmesini amaçladıklarını söyledi. Polat, "Halkımız kömür alırken kaliteli olanı tercih etmeli ve satış izin belgesi olup olmadığına bakmalı. İlimizin çanak yapıda oluşundan dolayı rüzgar hızının düşük oluşu bu katı atıklar yakıldıktan sonra hava akımı olmadığından dolayı kirlilik oluşturacağının bilinmesi gerekmektedir." dedi.

Eksik belgeleri bulunanlardan kısa sürede eksikliklerin giderilmesinin istendiği denetlemenin, kış mevsimi boyunca devam edeceği belirtildi.