Hindistan Büyükelçisi Mardin Belediyesi'ni Ziyaret Etti

Hindistan Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti

Hindistan Büyükelçisi Mardin Belediyesi'ni Ziyaret Etti
Hindistan Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu ziyaret etti. Jassal, "Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Mardin'e gelir gelmez kentin tarihi ve kültürü karşısında çok etkilendim" dedi.
Hindistan Ankara Büyükelçisi Raminder Singh Jassal, eşi Smita Jassal ile birlikte Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nu makamında ziyaret etti. Hindistan'da olduğu gibi Mardin'de de Süryani vatandaşların bulunduğunu söyleyen Başkan Ayanoğlu, Süryani nüfusun yoğun olduğu Hindistan'ın bir şehriyle kardeş belediye olmak istediklerini söyledi. Türkiye ile Hindistan'ın ortak özelliklere sahip olduğunu belirten Jassal, "Hindistan tüm dinleri bir arada barındırıyor. Dinler farklı ama medeniyetler
aynı. Mesela ben ile eşim ayrı dinlere mensubuz. Hindistan'da 170 milyon Müslüman yaşıyor. Hindistan'a gidip bunu görmenizi çok istiyorum. Türkiye'ye Kurtuluş Savaşı'nda Hindistan'dan da para toplandı ayrıca Balkan Savaşı'nda yaralılara yardım edilmişti. Hindistan'dan bir şehire kardeş olma projeniz olduğu için çok sevindim. Bu projenizi hayata geçirmeniz için elimden gelen gayreti göstereceğim" dedi.
Taşıdığı özelliklerle Hindistan'ın Mardin'e benzediğini söyleyen Başkan Ayanoğlu, "Hindistan'ın özelliği şehrimize çok benziyor farklılıkları bir arada yaşayan bir medeniyet. Gandi ve Muhammed ikbal Türkiye'de tanınan ve insanlar üzerinde etki bırakan iki şahsiyettir. Keşmir konusu inşallah barışla çözülür. Hindistan ve Pakistan'ın kardeş olmasını istiyoruz. Hindistan ve Mardin şehri ortak özelliğe sahiptir. Gandi'nin hayat hikayesini okudum kendisinin adalet tanımlaması zaman içerisinde büyük bir yer
edinmiştir. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Çin'in bir şehriyle kardeş şehir protokolunü imzaladık. Hindistan'ın bir şehriyle de kardeş olup kültürlerimizi paylaşmak istiyoruz" şeklinde konuştu.