TÜVASAŞ 'Çevre ve İş Güvenliği Sertifikası' aldı

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası aldı.

Ulus

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ), ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası aldı.

Uluslararası denetim ve sertifikalandırma yapan Alman Kalite Denetim Şirketi Tüv Thüringen ve Türk şirketi Meyer tarafından incelemede gerekli standartlara sahip olduğu belirlenen TÜVASAŞ, hem Çevre Yönetim Sistemi hem de İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikasını almaya hak kazandı.

Meyer Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan, sertifikayı TÜVASAŞ eğitim salonunda düzenlenen törenle Genel Müdür İbrahim Ertiryaki'ye verdi. TÜVASAŞ Genel Müdürü Ertiryaki törende yaptığı konuşmada dünya standartlarına uygun üretim anlayışının belgelenmesinin kurum için atılan önemli bir adım olduğu belirtti. Ertiryaki, "Uluslararası alanda kabul gören sertifikalara sahip olan TÜVASAŞ, kalite yönetim sistemini her geçen gün iyileştirmektedir. ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Sertifikası, dünya şirketi olma yolunda ciddi adımlar atmış TÜVASAŞ için olmazsa olmazlardan biriydi. Çevreye duyarlı sanayi kuruluşu olduğumuzu defalarca ortaya koyduk, fakat bunun uluslarası alanda tescili, TÜVASAŞ'ın sadece ürün standardı ile değil sistem standardı ile de hareket ettiğini göstermektedir. Fabrikada ne üretildiğinden ziyade, nasıl üretildiği ile ilgili olan ISO 14001, kurumun çevre performansının izlenmesi ve sürekli iyileştirilmesi temeline dayanmaktadır. Yani kurum olarak bu konuda süreklilik arz eden çalışmaları yürütmek gerekmektedir." diye konuştu.

OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Sertifikası'nın ise TÜVASAŞ'ın çalışanına verdiği değeri belgelemesi açısından önem taşıdığını kaydeden Ertiryaki, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda planlı ve sistemli çalışmaları zorunlu kılan bu standardı yakalamış olmak, insan kaynağına yaptığımız yatırımların bir anlamda karşılığını görmek olmuştur. İş sağlığı ve güvenliği konusunda da uluslararası standartlarda bir kuruluş hüviyeti kazanmak, TÜVASAŞ'ın kalite yönetim sistemindeki gelişiminin resmidir."

Meyer Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan'da TÜVASAŞ'ın bu belgelendirme ile dünya şirketi imajını pekiştirdiğini dile getirdi. Yerebakan, "TÜVASAŞ'ta çok ciddi işler yaptığını görüyorum. Bulgaristan'da atılan imza, sadece TÜVASAŞ için değil ülke ekonomisi için ciddi bir aşamadır. Bir yandan satış rakamları ile yükselen TÜVASAŞ başarısının sertifikasyon çalışmalarıyla desteklenmesi, TÜVASAŞ'ın yarınlara emin adımlarla ilerlediğinin göstergesidir." dedi.