Şal ailesinin bir yakını da 6 ay önce ikizlerini kaybetmiş

Eskişehir'de, beşikte uyurken üç buçuk aylık ikizlerini kaybeden Şal ailesinin bir yakınının da 6 ay önce ikizlerini kaybettiği ortaya çıktı.

Esk

Eskişehir'de, beşikte uyurken üç buçuk aylık ikizlerini kaybeden Şal ailesinin bir yakınının da 6 ay önce ikizlerini kaybettiği ortaya çıktı.

Eskişehir'de, beşikte uyurken ölen üç buçuk aylık Gülten ve Gülcan isimli ikiz bebeklerin, Osmangazi Üniversitesi Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunda yapılan otopsilerinde durumun normal çıktığı, bebeklerden alınan kan örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği belirtildi. Bebekleri ölen Kezban Şal'ın halasının da ikiz bebeklerinin 6 ay önce yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Fevzi Çakmak Mahallesi Atilla Bey Sokak'ta yaşayan Mehmet Şal (22) ve Kezban Şal (20) çiftinin, ölü olarak bulunan 3.5 aylık ikiz kız bebekleri Gülcan ve Gülten'le ilgili soruşturma sürüyor. İkiz bebeklerin, Osmangazi Üniversitesi Üniversitesi Tıp Fakültesi morgunda yapılan otopsilerinin sonuçlandığı belirtildi. Otopsi raporunda, bebeklerin durumunun normal çıktığı, ancak ayrıntılı rapor için bebeklerden alınan kan örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği kaydedildi. İkiz bebeklerin kesin ölüm nedenin, buradan çıkacak rapor sonucunda belirleneceği dile getirildi.

Aslen Afyonlu olan ve 1.5 yaşında bir kızları bulunan Şal ailesinin maddi durumlarının iyi olmadığı ve geçim sıkıntısı yaşadıkları öğrenildi. Ölen ikizlerin kilo alma sıkıntısı yaşadığı ve annelerini doğduktan kısa bir süre sonra emmeyi bırakarak, hazır mama yemeye başladığı belirtildi.

Komşuları, baba Mehmet Şal'ın cam fabrikasında asgari ücretle çalıştığını anlatarak, "Ailenin maddi durumları sıkıntılıydı. Baba asgari ücretle çalışıp ailesini geçindiriyordu. Aile, bebeklerine bakmakta zorlanıyordu. Biz sobadan zehirlenmiş olabileceklerini düşündük, ama öyle değilmiş. Bebekler çok zayıftı. Böyle bir şeyin olmasına çok üzüldük." diye konuştu.

Üzücü haber üzerine yakınları ve komşuları Şal ailesinin evine akın etti. Öte yandan, bebekleri ölen Kezban Şal'ın halasının da ikiz bebeklerinin 6 ay önce yaşamını yitirdiği kaydedildi. İkiz bebekleri ölen söz konusu hala, olay duyar duymaz yeğeni Kezban Şal'ın yanına gelerek teselli etmeye çalıştı.