ÖSYM 28 Kasım 2010 KPSS Ortaöğretim Önlisans sınav sonuçları (OSYM.GOV.TR)

ÖSYM KPSS sonuçları bugün açıklanacak mı? KPSS sonuçları bu hafta içerisinde her an açıklanabilir. 28 Kasım KPSS sınav sonuçları için doğru yerdesiniz. KPSS sınavı sonuçları sorgulama paneli. 2010 KPSS sonuçları.

ÖSYM 28 Kasım 2010 KPSS Ortaöğretim Önlisans sınav sonuçları (OSYM.GOV.TR)

ÖSYM KPSS sonuçları bugün açıklanacak mı? KPSS sonuçları için tüm gözler ÖSYM'nin resmi web sitesine çevrildi. 28 Kasım KPSS sonuçları adaylar için büyük bir önem arz ediyor. ÖSYM Başkanının ifadesine göre 2010 KPSS sonuçları bu hafta içerisinde açıklanacak.

2010-KPSS Ortaöğretim / Önlisans Sonuçları için tıklayınız

Öğrenciler KPSS sonuçları için en doğru en gerçekçi bilgiyi almak için Beyaz Gazete'den çıkmıyor. ÖSYM'nin yaptığı sınavların sonuçlarının geç açıklanmasından yakınan öğrenciler büyük bir umutla Pazartesi günü "KPSS sonuçları açıklanır mı?" sorusuna cevap için bilgisayarlarının başındaydı.KPSS sonuçları için bilgsayar başından kalkmayan öğencilere ÖSYM'den duyuru geldi. ÖSYM Başkanı 2010 KPSS sonuçlarını 27-31 Aralık tarihleri arasında açıklanacağını duyurdu. ÖSYM'nin KPSS sonuçlarını açıklayacağı zaman ÖSYM'nin resmi web sitesi osym.gov.tr'nin kilitlenip kilitlenmeyceği merak konusu oldu.

26 Eylül 2010 da gerçekleştiriilmesi düşünülen , fakat KPSS de ki kopya iddiları nedeniyle iptal edilen KPSS Ortaöğretim & Önlisans sınavı 28 Kasım 2010 Pazar günü iki farklı oturumda gerçekleştirilmişti. Şimdi ise KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sonuçlarının açıklanması bekleniyor.KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sonuçlarını heyecanla bekleyen binlerce kişi KPSS sonuçlarının açıklanmamasından dolayı tedirgin. Şimdi adaylar ÖSYM’nin 2010 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merek etmeye başladılar. ÖSYM’nin 2010 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans sınav sonuçlarını 15 gün içerisinde açıklaması bekleniyor. KPSS sonuçları 2010 ne zaman açıklanacak? KPSS sonuçları ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. KPSS sonuçları açıklandığı zaman eş zamanlı olarak sitemizde yer alacak. KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'NİN ADI DEĞİŞTİ

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yapısını değiştirecek düzenleme için düğmeye basıldı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ÖSYM'nin yeni adının 'Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi' olarak değiştirildiğini açıkladı.

içek, "Kuruma güvenin yeniden kazandırılması için, teknik ve idari olarak alınması gereken ne önlem varsa alınacak. ÖSYM'ye güvenin yeniden kazandırılmasını istiyoruz." dedi. Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan tasarı doğrultusunda birçok değişiklik yapılacak.

Bakanlar Kurulu sonrası Başbakanlık merkez binada açıklama yapan Çiçek, BDP'nin ortaya attığı 'iki dil tartışmasına ilişkin de, sorumluluk sahibi olanların buna uygun davranması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın bu konuda defalarca açıklama yaptığını kaydeden Çiçek, "Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az." ifadesini kullandı. Sürekli gündemde tutulan Ermeni tasarısının da Türkiye'yi rahatsız ettiğini kaydederek, "Tasarının tepemizde bir işkence aracı olarak kullanılması doğru değil." değerlendirmesini yaptı. Beyaz Gazete - Çiçek, anayasa değişikliği çerçevesinde askerî ceza mevzuatıyla ilgili düzenleme yapıldığını, bunun YAŞ ile ilgili olmadığını da dile getirdi.

KPSS'DE YAŞ SINIRI ENGELİ

KPSS skandalının yarattığı binlerce mağdurdan biri Mehtap Aydın. Ancak onun mağduriyeti ömür boyu. 39 yaşında, “Son umudum” diyerek girdiği sınav iptal edilince, yenilenen sınavda 90 üzeri puan aldığı halde, yaş sınırını yedi günle kaçırdığı için öğretmen olma hakkını yitirdi.

14 yıl boyunca matematik öğretmeni olarak dershanelerde çalışan Mehtap öğretmen, KPSS’ye hazırlanabilmek için bir yıl evde oturmaya cesaret edemeyince, devlet öğretmeni olma hayalini yıllarca ertelemek zorunda kalmış. “Anlaşmalarda ‘Bu yıl hamile kalmayı düşünmüyorsunuz değil mi hoca hanım?’ sorularına utanarak cevap verirken, kızımın doğumunu yaz aylarına ayarlarken, onu büyüttüm büyüteceğim derken tam 14 koca yıl” diye özetliyor iş geçmişini. Beyaz Gazete - Sonunda bir çıkış yolu buluyor ve 39 yaşında annelik, öğretmenlik gibi rollerinin yanına bir de KPSS adaylığını ekliyor: “Gündüzleri dershanede öğretmenliğe devam ettim. Akşamları altı yaşındaki kızımla ilgilendim, onu uyutunca da gece boyu ders çalışarak sınava hazırlandım. Tarih, coğrafya gibi derslere tam 22 yıldır uzaktım. Ama azmettim. Haziran ayında, dershanemle bile anlaşmadım, ‘kazanacağım’ dedim…”

Mehtap öğretmen, 10 Temmuz’da yapılan KPSS’den 85 puan aldı. Ancak soruların sızdırıldığı ortaya çıkınca sınav iptal oldu ve 31 Ağustos’ta yapılacak öğretmen atamaları ertelendi. 18 Kasım 1971 doğumlu Mehtap öğretmeni bu kez, yaş haddini aşarsam kaygısı sarmaya başladı. O süreci, şu sözleriyle anlatıyor:

“ÖSYM, Eğitim Bilimleri Sınavı’nı iptal edip, yeni sınav takvimini 31 Ekim 2010 olarak belirledi, yaş haddini aşma ihtimalim arttı. Yine de motivasyonumu kaybetmedim, çünkü olaylarda benim kusurum yok, atamalar iptal edilmedi, ertelendi. 31 Ekim’de yenilenen KPSS’ye de girdim. Bir hafta içinde okuruz sınavı demişti YÖK Başkanı, umutlandım. Atama başvuruları bayramdan önce başlayabilirdi. MEB’in yönetmeliğinde yaş sınırı için başvuruların ilk günü esas alınıyordu. Ancak ÖSYM 12 günde açıkladı sonuçları. 91,39 puan almıştım ama sevinemedim.”

Danıştay’a dava açacak Mehtap Aydın, öğretmen atama kılavuzunda yaş sınırının 25 Kasım 1971 ve sonrası olarak belirlendiğini görünce hemen bakanlığa dilekçe ile başvurduğunu dile getiriyor. Aydın, “Yönetmeliği yazıp yollamışlar. MEB’e gidip gelerek yüz yüze görüşmeler de yaptım, ‘Ne yapalım, yönetmeliğimiz böyle’ dediler” diyor.

Aydın, mağduriyetini giderebilmek için hem MEB’e hem de ÖSYM’ye karşı Danıştay’da dava açmaya karar verdi. MEB tarafından 24 Kasım 2010 tarihinde yayımlanan kılavuzdaki, 25 Kasım 1971 ve sonrasında doğmuş olmak ibaresinin 18 Ağustos 1971 ve sonrasında doğumlu olmak ibaresiyle değiştirilmesini isteyen Aydın, şöyle diyor: “Sınav dediler girdim, puan dediler aldım. Hırsızlar atandı, benim başvurmama bile izin vermediler.”