Kaymakam Uçgun, daire amirleri ve muhtarların sorunlarını dinledi

Sivas'ın Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, muhtar ve daire amirleri ile bir araya geldi. Âşık Veysel Kültür Merkezi toplantı salonundaki toplantıda m

Sivas'ın Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, muhtar ve daire amirleri ile bir araya geldi. Âşık Veysel Kültür Merkezi toplantı salonundaki toplantıda muhtarlar ve daire amirleri Kaymakam Uçgun başkanlığında yapılan toplantıda sorunlarını dile getirdi. Toplantıda konuşan Kaymakam Uçgun, "Sonuçta biz devlet memuruyuz. Ne zaman gidip ne zaman geleceğimiz, ne kadar görev yapacağımız belli olmaz. Fakat bizim için önemli olan bulunduğumuz yerden ayrıldığımızda arkamızdan bir şeyler bırakarak kurumsallaşabilmektir" dedi.

İşlerin yürütülmesinde muhtarlara çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Uçgun, "Devlet dairesi ile ilgili işlerinizde kurum amirleriyle halletmeniz gereken işleri kurum amiri ile hallediniz. Bizlerin kötü bir alışkanlığı var özellikle de vatandaş bunu daha çok yapar, sanır ki kaymakama giderse işi hallolur, gitmese bütün iş kalır. Halk arasında sanki bugün git yarın gel gibi bir anlayış var. Bu anlayış yanlış bir anlayıştır, çünkü bizim kapımız sonuna kadar açıktır gelen vatandaşın sıkıntıları dinlenir problemleri mutlaka çözülür." diye konuştu.

Toplantıya Şarkışla belediye başkanı Kasım Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Yurt ve diğer kurum amirleri yanı sıra ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı.