CHP'nin Rektör Pakdemirli'yi protesto eylemine öğrenciler destek vermedi

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin siyasi içerikli eylemine fırsat vermeyen Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'y

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinin siyasi içerikli eylemine fırsat vermeyen Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yi protesto etmek isteyen CHP, Manisa'da destek bulamadı.

CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, beraberindeki partililerle Manolya Meydanı'nda bir basın açıklaması yaptı. Daha sonra TGB İl Başkanı Erdem Özdemir'in başını çektiği bir grup, rektörlük binası önüne siyah çelenk koymak istedi. Grupta sadece sekiz dokuz CBÜ öğrencisi bulunduğu, diğer öğrencilerin eyleme destek vermediği görüldü. Grubu karşılayan Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ersel Oğuz ve diğer üniversite yetkilileri, çelengin koyulmasına izin vermedi. Rektör Pakdemirli ise kendisini protesto eden gruba çiçek gönderdi. Eylemciler, bu çiçeklere de şiddet uygulayarak, yere atılıp tekmeledi ve parçaladı.

Öte yandan Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı 23 Aralık 2010'da CBÜ'de protesto etmek isteyen ve Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'yle tartışan yedi kişiden üçünün lise öğrencisi olduğunu belirledi.